NB II, Pécs: Kiss László elsőként jelentkezett a pro licences tanfolyamra

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 10:59
null
Kiss László tudja: feljutás esetén nem tud Pro licences végzettség nélkül dolgozni (Fotó: Török Attila – NS-archív)
Meglehetősen fura helyzet alakult ki a már évek óta az NB I-re áhítozó Pécsi MFC labdarúgócsapatnál, hiszen a csapat szakmai igazgatója a Maldív-szigetekről visszatérő Kiss László lett. Pro licences edzői végzettség nélkül...

Köteteket lehetne megtölteni Kiss Lászlónak a magyar futball korábbi vezetőivel, vezető érdekköreivel való szembenállásáról, többek között ennek is betudható, hogy máig nincs pro licences képesítése.

„Azért hatvanévesen felvetődik bennem, érdemes-e nekem elvégeznem ezt a kurzust – reagált a felvetésre Kiss László. – Tavaly nem indult ilyen képzés, az idén még nem hirdették meg, de én már elsőként beadtam a jelentkezésemet. Az biztos, ha feljutunk, meg kell hogy legyen ez a papír, rajtam nem múlik, hogy megszerezzem."

Kiss László már kedden délelőtt edzést tartott az újmecsekaljai stadionban. A szakember Pécsen nem ismeretlen, 1997-ben fél idényt már edzősködött ott, akkor a kieséstől próbálta megmenteni a csapatot – sikertelenül.

A feljutást célul maga elé tűző együttest a szakmai igazgató szerint három-négy olyan játékossal kell megerősíteni, aki mentálisan elbírja ezt a terhet. A pécsiekhez kapcsolódó hír, hogy idősebb Dárdai Pál is visszatér a klubhoz, az NB III-as Dombóvár edzői posztját adta fel az utánpótlás szakágvezetői pozícióért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik