A Kuntics-csapat az élvonalért, a Csató-gárda a bentmaradásért küzd

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.30. 10:28
A másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szerdán egyetlen találkozót rendeznek, mégpedig a Keleti csoportban: Békéscsabán a 26. fordulóból elmaradt összecsapás pótlására kerül sor, ahol a Ferencváros vendégeskedik. A zöld-fehérek a hétvégén a Bőcs ellen játszottak gólnélküli döntetlent, így már biztos ponthátrányba kerültek az éllovas nyíregyháziakkal szemben. A Békéscsaba elleni találkozó tétje, hogy a mostani ötpontos különbségéből vajon mennyit tud lefaragni Zoran Kuntics csapata?

Amennyiben Lipcseiék nem nyernek Békéscsabán, a bajnokság hátralévő része vesszőfutássá válik számukra
Németh Ferenc
Amennyiben Lipcseiék nem nyernek Békéscsabán, a bajnokság hátralévő része vesszőfutássá válik számukra
A papírforma azt ígéri, hogy akár hármat is, hiszen a sokáig egyedül, majd később holtversenyben listavezető Ferencvárosnak nem másodosztályú a kerete. A licenc-ügy miatt az élvonalból száműzött népligetiek ősszel még magabiztosan meneteltek, ám tavaszra megtört a lendület. Több kínos döntetlen mellett becsúszott egy roppant kellemetlen hazai vereség is, ez pedig elég volt az egyetlen fajsúlyos riválisnak, a Nyíregyházának, hogy előbb beérje őket, majd le is hagyja.

A korábban évekig stabil élvonalbeli békéscsabai gárda a mostani bajnokságban a kiesés ellen küzd, de már a másodosztályban. Játékoskerete ugyanis jelenleg erre hivatott.

Pedig a tűz olykor fellobban bennük, mint ősszel az Üllői úton, ahol csak 2-1-re kaptak ki, vagy éppen tavasszal, Nyíregyházán, ahol 1-1-t játszottak a másik bajnokaspiránssal.

A lila-fehérek viszont a Keleti csoport egyetlen csapataként nem tudtak még nyerni idegenben, de túlságosan hazai mérlegükre sem lehetnek büszkék. Mindössze öt találkozót nyertek meg a Kórház utcában, hetet pedig elveszítettek az eddig lejátszott tizenkettőből.

A hazai pályán 82 százalékos mutatóval rendelkező Ferencváros idegenben már csak 64 százalékra volt eddig képes és bár még egyszer sem szenvedtek vereséget vendégcsapatként - ezt rajtuk kívül másik csapat nem mondhatja el magáról az osztályban -, hat győzelmük mellett a bőcsiek ellenivel együtt már hét döntetlent számolnak.

A Ferencváros egymás után negyedszer játszik idegenben, míg Zoran Kunticcsal a kispadon már a hatodik fellépésükre készülnek a zöld-fehérek. A szakember mérlege két idegenbeli győzelem mellett három döntetlen, egy pályaválasztóként, kettő vendégként.

Az élvonalban a viharsarkiak, olykor a papírformára fittyet hányva, gyakran törtek borsot a ferencvárosiak orra alá. Amennyiben a zöld-fehérek vitathatatlan erőfölénye a szerdai mérkőzésen megmutatkozik, kétség sem férhet a vendéggyőzelemhez.

Az erő- és mezőnyfölény azonban önmagában kevés a győzelemhez, a Bőcs elleni döntetlent követően Kuntics azt nehezményezte: hiába dolgoznak ki játékosai az ellenfélnél lényegesen több helyzetet, a befejezésekbe rendre hiba csúszik, amelyek az idő előre haladtával egyre gyakrabban fordulnak elő.

A mérkőzést azért halasztották el, mert két ferencvárosi játékos, Nagy József és Nagy Sándor az utánpótlás-válogatott tagjaként Írországban játszott Eb-selejtezőt. Kuntics mindkét játékost a kezdőbe jelölte a Békéscsaba ellen.

A Ferencvárosnak azért is vált roppant kellemetlenné a helyzete, lépés- és ponthátránya a Nyíregyházával szemben, mert a zöld-fehérek időközben megkapták az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Tavaly nyáron még emiatt sorolták őket egy osztállyal vissza, és amelyről szinte mindenki azt hitte, idén is sokkal nehezebb lesz megszerezniük, mint a papíron élvonalbeli tagságot jelentő másodosztályú bajnoki címet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik