NB I: „Lefociztuk a Paksot!”; Diósgyőrben nem a kijelölt játékos rúgta a 11-est

Vágólapra másolva!
2024.04.21. 13:38
A Puskás Akadémia kiütötte a Paksot (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB I 29. fordulójában szombaton három mérkőzést rendeztek. Lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a vezetőedzők!

 

 

DIÓSGYŐR–DEBRECEN 5–3

Vladimir RADENKOVICS, a DVTK vezetőedzője

– Kettő nulla után úgy tűnt, a tizenegyes értékesítésével lezárhatják a meccset. Miért nem sikerült? 
– Elsősorban azért, mert nem a kijelölt játékos végezte el a büntetőt (Pernambuco rontott – a szerk.). Ezután valóban drámaivá alakult a meccs, ugyanis szépített a Debrecen, és ez bizony zavart okozott.
– Kollégája őrült meccsként jellemezte a bajnokit – ön milyennek látta?
– Nagy volt az iram, és az őrült mellé még a minőségi jelzőt is odatenném, mert mindkét csapat jól játszott. Tudtuk, hogy a heti edzésmunkának meglesz a gyümölcse, és így is lett. Ezek után az a cél, hogy az élvonal meghatározó csapatává váljon a jövőben a DVTK.
– A hajrában Fekete Vincét is pályára küldte, aki élete első NB I-es mérkőzését játszhatta.
És szerzett egy csodálatos gólt, de hozzáteszem azt is, hogy Fekete Vince nem érdemtelenül kapott lehetőséget, az akadémián végzett munkájával kiharcolta azt, hogy a keret tagja legyen. Nagy potenciál van a játékában. A tizenhatoson belül érzi jól magát, s ezt bizonyította.

Szrdjan BLAGOJEVICS, a DVSC vezetőedzője

A lelátóról nézve izgalmas, fordulatos, jó meccs volt – ön milyennek látta?í
Őrült meccsnek! Mintha hullámvasúton ültünk volna. Az az igazság, hogy a korai gólokra nem tudtunk igazán reagálni, pedig számítottunk arra, hogy a DVTK mentálisan erősen jön ki erre a kilencven percre.
– A szépítés után úgy tűnt, fordíthat is csapata, miért nem sikerült?
– Az egyenlítés összejött, és benne volt játékunkban az újabb gól, ám súlyos egyéni hibákat követtünk el védekezésben. Meg kell jegyeznem, ezen a szinten ilyen és hasonló hibák megengedhetetlenek.
– Kívülről úgy tűnt, a cserék is jól sikerültek, hiszen valamelyest stabilizálódott a csapat.
Jól kezdtünk a folytatásban, helyzeteket alakítottunk ki, s a cseréknek köszönhetően jól is működött minden. Ám újra hibáztunk és vezetést szerzett a hazai együttes. A hajrában már hiába támadtunk, mert végül a DVTK növelte az előnyét. Egyébként valóban jó mérkőzés volt, csak a hullámvasutazás nem hiányzott.   V. GY.  


PUSKÁS AKADÉMIA–PAKS 5–0

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

Ezzel a különbséggel bizonyára ön sem számolt.
– Maximális tempót diktáltunk, a cserék révén pedig fizikailag is lefociztuk a Paksot. Az első perctől kezdve nem volt kérdés, hogy miénk lesz a meccs, de nem hittem volna, hogy ilyen különbség alakul ki.
– Hogyan tudták semlegesíteni a vendégek támadójátékát?
– Arra készültünk, hogy a paksiak erőből játszanak, mennek a kipattanó labdára, és az egy az egy elleni párharcokat erőltetik. Amikor Böde Dániel beállt, és láttam, hogy csak felé ívelik a labdát, megkönnyebbültem, ez a játék a mi malmunkra hajtotta a vizet.
– Extra motivációt jelentett a Paksot legyőzni, amely sokszor nagy különbségű győzelmet aratott csapata ellen?
– Néha azért mi is odacsaptunk… De nem ez foglalkoztatott minket, csak bíztam a játékosaimban, akik nagyszerű hozzáállást tanúsítottak. Élvezzük ezt a sikert, aztán már a következő feladatra koncentrálunk, mert fontos meccsek várnak ránk. Nem mondom, hogy éjjel-nappal az éremre gondolnunk, de van esélyünk még az ezüstre is.

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője a sajtótájékoztatón: – Azt hiszem, ezzel a teljesítményünkkel az ötmeccses szériánk mélypontjára értünk… Ezen a mérkőzésen csak a Puskás Akadémia játékosai nyújtottak NB I-es teljesítményt, mindenki más alulteljesített. Most már öt vereségnél tartunk sorozatban, sajnos vannak ilyen periódusok a futballban. Különösen a hazai győzelmek hiánya fáj, mert otthoni környezetben korábban mindig nagyszerűen teljesítettünk, mostanában azonban Pakson is gondjaink vannak. Azonban egyszer mindennek vége szakad, ahogy a győzelmi sorozatoknak, a vereségszériáknak is.   B. Z.   

 

FERENCVÁROS–KISVÁRDA 1–1 

DEJAN SZTANKOVICS, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJE

Milyen érzés Magyarországon is bajnoknak lenni?
A Ferencvárosnak sorozatban ez a hatodik, de nekem az első aranyérmem. Kubatov Gábor elnök úrnak az elsők között szeretném megköszönni a bizalmat, de a teljes vezetőség, szakmai stáb kitett magáért, a játékosok lenyűgözőek voltak, most lehet ünnepelni.
Bosszús a Kisvárda elleni döntetlen miatt, vagy a lényeg az első hely?
A meccsről ne beszéljünk most, ha kérhetném. Sokat dolgoztunk ezért a bajnoki címért. Tizenkét győzelmünk van a tavasszal és két döntetlenünk. Élvezni akarom a sikert, az sem zavar, hogy itt, a sajtóteremben most három üveg pezsgőt öntöttek a játékosok a nyakamba. Ha Ferrarid van, de nem tudod vezetni, rizikót vállalsz. A srácok segítettek ezt a csodamasinát vezetni. De tudják, mi a legnagyobb győzelem számomra?
Az aranyérem?
Amikor Milánóban voltam a fiamnál, néztem a Zalaegerszeg elleni mérkőzést, és a győztes gólunknál húsz játékos ugrált egymás nyakában. Na, nekem ez az igazi siker!   

FECZKÓ TAMÁS, A KISVÁRDA VEZETŐEDZŐJE

Megkeserítették a Ferencváros életét.
Szervezetten, jól védekeztünk, és bár a Groupama Arénában pontot szerezni nagy eredmény, a nehéz helyzetünkre tekintettel ennyinek nem tudunk örülni. Az első percben volt egy nagy ziccerünk, utána egyértelműen a Fradi irányított, számos lehetősége volt, mi pedig küzdöttünk, védekeztünk és álltuk a sarat.
Mit szól fiatal kapusa, Kovács Marcell teljesítményéhez?
Nagyon jól védett, neki is köszönhetjük ezt az egy pontot. De rajta kívül is akadtak jó teljesítmények a csapatban, külön öröm a számomra, hogy a fiatalok mind helytálltak.
Papíron még nem estek ki, de a helyzetük rendkívül nehéz. Bíznak még a csodában?
Amíg nem húzzák meg a vonalat, küzdünk. A mostani pontszerzés miatt is kettős érzések kavarognak bennem. Kedden következik a Paks elleni kupaelődöntő, szeretnénk megragadni a lehetőséget. És még valami: kívánom Dejan Sztankovicsnak, hogy a fia minél hamarabb meggyógyuljon!    B. B.

 

NB I, 29. FORDULÓ
Április 20., szombat
Puskás Akadémia–Paks 5–0
Ferencváros–Kisvárda 0–0
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 5–3
Április 21., vasárnap
14.05: Kecskemét–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+)
16.00: Fehérvár–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport)
18.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

  1. Ferencvárosi TC

29

20

5

4

71–26

+45 

65 

  2. Paksi FC

29

15

5

9

46–39

+7 

50 

  3. Fehérvár FC

28

15

4

9

50–37

+13 

49 

  4. Puskás Akadémia

29

12

10

7

49–30

+19 

46 

  5. Debreceni VSC

29

12

6

11

45–39

+6 

42 

  6. Diósgyőri VTK

29

11

7

11

48–49

–1 

40 

  7. MTK Budapest

28

11

7

10

38–51

–13 

40 

  8. Zalaegerszegi TE

28

10

5

13

48–55

–7 

35 

  9. Kecskeméti TE

28

10

4

14

38–43

–5 

34 

10. Újpest FC

28

10

4

14

37–59

–22 

34 

11. Kisvárda

29

7

4

18

32–46

–14 

25 

12. Mezőkövesd

28

5

5

18

24–52

–28 

20 

AZ ÁLLÁS


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik