Labdarúgás: mágikus tízesek – könyv a legjobb karmesterekről

Vágólapra másolva!
2018.11.16. 15:59
Kik voltak a futballtörténelem legjobb, tízes mezben játszó klasszisai? Hegyi Iván most induló könyvsorozatának első része a misztikus tisztelettel övezett dressz képviselőit vette (mez)számba, és csaknem lehetetlen feladatra vállalkozott: futballcsapatnyi, azaz tizenegy tízest választott ki a labdarúgás történetéből és mutat be a most megjelenő Világszámok 10 című kiadványában.

 

„Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik futballkedvelő Puskás Ferenc és Pelé nélkül el tudná képzelni ezt a névsort, a legtöbben talán Diego Maradonát is ide sorolják, de azt gondolom, a többiek kapcsán már lehet vitatkozni” – mondta a szerző, a Sport Tv állandó szakértője.

Hegyi rajongását a brazil labdarúgás iránt sokan ismerik, így nagy szám, hogy Maradona mellett még egy argentin (Lionel Messi) is befért a legjobb tízesek közé. Persze Pelén kívül a szambaiskola legjelesebb képviselői közül többen is megtalálhatóak a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programja által támogatott kötetben, mint Zico, Ronaldinho, Neymar, s még bekerült a „csapatba” Platini, Gullit, Zidane és Totti is.

 

A sorozat a kilencesekkel folytatódik, és oda két magyar legenda, Hidegkuti Nándor és Albert Flórián is befér majd.

A bemutatón Hajdú B. István volt a moderátor, s a megjelent futballisták között volt egy 10-es is: Détári Lajos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik