Honvéd: Détári Lajost 60. születésnapja alkalmából köszöntötték Kispesten

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 18:05
null
Détári Lajost köszöntötték (Fotó: honvedfc.hu)
A kispestiek klublegendáját, Détári Lajost a 60. születésnapja alkalmából egykori klasszisok körében köszöntötték péntek délelőtt a Honvéd utánpótlásközpontjában. Jakab János, a miniszterelnök sporttanácsadója kézbesítette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét – írta meg a honvedfc.hu.

„Azt hiszem, az 1980-as években csak az nem ismert az ön nevét, aki a Holdon élt, de a legjobban mégis azok jártak, aki személyesen láthatták, például a Gullitnak kiosztott kötényét vagy a szinte a szögletzászlótól kapura csavart gólját a lengyelek ellen – írta Orbán Viktor miniszterelnök a levelében, amelyet a Nemzeti Sport főszerkesztője, a magyar futballhagyomány nagykövete, Szöllősi György olvasott fel. – Szeretném megköszönni Önnek, hogy a magyar futball utolsó világválogatott játékosaként mesteri lövéseivel és tűpontos beadásaival nemcsak csodálatos élményekkel ajándékozta meg a hazai szurkolókat, de Európa két bivalyerős bajnokságában játszva olyan légióspályafutást is letett az asztalra, amely sok fiatalt ösztönzött arra, hogy példáját követve, szintén labdarúgó legyen. Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló családtagok, barátok és egykori csapattársak sorába állva én is köszöntsem és további jó egészséget és sportban gazdag esztendőket kívánjak Önnek. Isten éltesse!”

Détári Lajos április 24-én töltötte be a 60. életévét (Fotó: honvedfc.hu)
Détári Lajos április 24-én töltötte be a 60. életévét (Fotó: honvedfc.hu)

A korábban a Ferencvárosnál is felköszöntött hétszeres világválogatott klasszis a Honvéd ügyvezetőjétől, Kun Gergelytől egy bekeretezett, „Détári 60” feliratú mezt vehetett át, majd Jakab János nyújtott át neki egy névre szóló pezsgőt.

„Gyerekként ezeken a játékosokon nőttem fel, nekik drukkoltam a Honvéd-meccsein és nekik is köszönhető, hogy a Honvéd név azt jelenti a futballban, amit! Nagyon örülök, hogy a legendáink elfogadták a meghívást és megtisztelő, hogy Détári Lajos itt volt velünk és köszönthettük a magyar futball egyik legnagyobb csillagát! Ezúton is kívánunk neki boldog születésnapot, jó egészséget, és mindig szívesen látjuk Kispesten!” – hangsúlyozta Kun Gergely, hozzátéve, hogy a jövőben is örömmel látja az egykori klasszisokat.

Détári Lajos köszöntése mellett természetesen az anekdotázás sem maradhatott el, előkerültek a régi legendás történetek, győzelmek – áll a kispestiek honlapján.

„Csodálatos délelőtt volt, örülök annak, hogy a klub és miniszterelnök úr is felköszöntött. Úgy gondolom, hogy ha valaki felvette volna ezt a bő egyórás beszélgetést, akkor az elhangzottak nagyon sokat segítenének a magyar labdarúgásnak. Minél több ilyen beszélgetésre lenne szükség, segítő szándékkal a magyar futball és a Honvéd felé is, hiszen nagyon szép éveket töltöttünk itt el, remélhetőleg, erre a vezetőség is nyitott lesz. Bármiben szívesen segítünk és bízom benne, hogy a Honvéd az első osztályban marad” – mondta Détári.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik