FTC: Lovrencsics egyelőre nem hagyhatja el a kórházat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 16:17
Péntek estig mindenképpen kórházban kell maradnia Lovrencsics Gergőnek, a Ferencváros labdarúgójának, aki a szerda esti Magyar Kupa-döntőben egy ütközést követően elvesztette az eszméletét.

„Biztosan nem jöhet ki. Erre majd csak péntek este kerülhet sor" – idézte a fradi.hu Pánics Gergelyt, a klub csapatorvosát, miután felvetették neki, hogy a válogatott szélső már csütörtökön hazamenne a napokban kisbabával bővült családjához.fradi.hu Pánics Gergelyt, a klub csapatorvosát, miután felvetették neki, hogy a válogatott szélső már csütörtökön hazamenne a napokban kisbabával bővült családjához.

A szakember a játékos ellátásáról is beszélt.

„Gergő agyrázkódást szenvedett, és elveszítette az eszméletét. Gyorsan kellett stabilizálni a fejét és a nyakát, megvizsgálni a légzését, illetve hogy szabadok-e a légutai. Szerencsére utóbbi rendben volt. A legfontosabb az volt, hogy mielőbb kórházba kerüljön. Az orvosi stábunk a már begyakorolt forgatókönyv szerint rendkívül magabiztosan és gyorsan ellátta a játékost, aki az eset után nem sokkal már a mentőben volt. Az Európai Labdarúgó-szövetség Football Doctor Education programot szövetségi szinten is oktatjuk a Magyar Labdarúgó-szövetség orvosilicenc-tanfolyamán. Ez a pályán alkalmazható Basic Life Support szintet jelenti" – mondta Pánics Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik