Videoton: Martin Mutumba visszatért az AIK-hoz - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.02.04. 15:05
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már a múlt héten előre jelezte, a Videoton ugandai származású középpályása, Martin Mutumba visszatért az AIK Solnához – a szerződéskötés tényét a svéd klub hivatalos honlapja is megerősítette.


Másfél hete a Videoton szakvezetője, Mezey György mondta el a Nemzeti Sportnak, hogy Martin Mutumba kölcsönbe visszatér Svédországba, az AIK-hoz – ahonnét nyáron érkezett –, ám ezt akkor még nem erősítették meg a svéd klub vezetői.

Mint arról tegnap beszámoltunk, azért nem, mert a játékos ügyében még tartottak az egyeztetések a két klub között, és az AIK végül nem kölcsönben, hanem végleg szerezte meg a futballistát egy jelképes összegért, de amennyiben a svédek három éven belül továbbadják a játékost, úgy a Videoton kapja a vételár 50 százalékát.

Mutumba szerződtetését az AIK hivatalos honlapja is megerősítette, a visszatérő középpályás 2013-ig írt alá régi-új csapatához.

„Nagyon örülök Martin visszatérésének. Az ellenfelek ismerik őt, és tartanak tőle az egy-egy elleni szituációkban" – nyilatkozta a klub honlapjának Jens Anderson sportigazgató, aki hozzátette, nagyon kedvező üzletet kötöttek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik