Fehérvár: felavatták a legendás edző, Kovács Ferenc szobrát

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 20:44
null
Felavatták Kovács Ferenc szobrát (Fotók: Fehér Gábor, Fejér megyei hírlap)
A vasárnapi Fehérvár FC–Mezőkövesd NB I-es mérkőzés előtt Székesfehérváron felavatták az 1984–1985-ben a Videotont UEFA-kupa-döntőig vezető Kovács Ferenc szobrát.

 

Messzire elhallatszott a Vidi-szurkolók hangja, amikor görögtüzeket gyújtva éltették az edzőt. Az edzőt, aki öt éve az égi futballcsapatot irányítja, és aki bár az MTK-ban nevelkedett, a Videotonban lett halhatatlan: Kovács Ferenc szobrát a vasárnapi bajnoki előtt avatták fel a Sóstói Stadion főbejáratánál.

A műalkotás szuper ötlet: tisztelői úgy láthatják a korábbi szakvezetőt, ahogyan eszünkbe juthat, ha róla beszélünk. A kispadon ülve, kissé előregörnyedve, a csapatáért izgulva.



Korábbi játékosai is eljöttek, az 1985-ben UEFA-kupa-döntős együttesből a legtöbben, Csongrádi Ferenc egy pillanatra le is ült Kovács Ferenc mellé, de fel is pattant, mondván, ritkán üldögélt mellette, most már igazán kár lenne elkezdeni. Beszédet mondott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a klub ügyvezetője, Balogh Attila is emlékezett, az esemény zárásaként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya szentelte fel a szobrot, s szívszorító pillanat volt, amikor Kovács Ferenc fia megsimogatta édesapja arcát.

A szurkolók is lerótták kegyeletüket egy-egy szál virággal, egy kedves, idős házaspár piros-kék virággal emlékezett a legendás edzőre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik