Bekvalac egymillió forintos büntetéssel fenyegette meg játékosait

Vágólapra másolva!
2009.03.12. 10:31
Tarmo Kink ismét gólt szerzett. Lehetne ez is a mérkőzés egyik pozitívuma a győriek számára, ám történt ennél érdekesebb eset is Kazincbarcikán. Mint ismert, Dragoljub Bekvalac együttese a félidőben még egygólos hátrányban volt a Barcika elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén, végül azonban 2–1-re nyert.
Bekvalac a szünetben nem különösebben finomkodott, látva játékosai teljesítményét
Fotó: Czagány Balázs
Bekvalac a szünetben nem különösebben finomkodott, látva játékosai teljesítményét
Bekvalac a szünetben nem különösebben finomkodott, látva játékosai teljesítményét
Fotó: Czagány Balázs
Bekvalac a szünetben nem különösebben finomkodott, látva játékosai teljesítményét

A Kazincbarcika igazi kupaspecialistának számít, évről évre megnehezíti az első osztályban szereplő riválisok dolgát. Ebben a kiírásban sem volt másként, a barcikai fiúk korábban a Vasast búcsúztatták, és most is úgy szálltak harcba, hogy meglepik a bajnokságban jól kezdő és alaposan megerősített Győri ETO-t. S hogy ez nem volt afféle ábrándozás, jelzi, hogy a félidőben még a hazaiak vezettek.

Csakhogy ekkor történt valami.
Megbízható információink szerint Dragoljub Bekvalac, az ETO edzője a következőket mondta játékosainak: „Vesztésre állunk egy góllal, s ha még egyet kapunk, fejenként háromezer euróra büntetek meg mindenkit…”

Háromezer euró, az csaknem egymillió forint – fejenként!

A szerb szakember fenyegetése hatott, fordulás után a Győr nagyobb sebességre kapcsolt, és izgalmas találkozón fordított. Tarmo Kink, a zöld-fehérek észt válogatott labdarúgója ezen a találkozón is bizonyította, hogy jó vásárt csináltak vele a győriek. Arról nem is beszélve, hogy a szerb mester még sokat spórolhat a klub kasszájának: egy-egy gyengébb produkció után máris jöhet a háromezer eurós fenyegetés…

MAGYAR KUPA – EMLÉKEZTETŐ

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KAZINCBARCIKAI SC–GYŐRI ETO FC 1–2 (1–0)
Kazincbarcika, 2500 néző. Vezette: Berger J. (Forgács A., Vígh T.)
KAZINCBARCIKA: Botló – Hanász, Bányai, Kovács R., Sebők T. – Kerékgyártó T. (Debreceni, 81.), Nagy T., Kerekes I., Olasz D., Zimányi (Máthé, 84.) – Stevica (Engi, 73.)
Vezetőedző: Koleszár György
GYŐR: Sztevanovics – Sztanisics (Jäkl 75.), Stark, Djordjevics, Völgyi – Odikadze, Pilibaitis, Tokody, Bicák (Böőr, 53.) – Kink, Alekszidze (Bajzát, 58.)
Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac
Gólszerző: Olasz D. (1–0) a 45., Kink (1–1) a 49., Bajzát (1–2) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Koleszár György: – A jobbik csapat győzött.
Dragoljub Bekvalac: – A nehéz talaj mindkét csapatot zavarta a folyamatos játék kialakításában. Jól kezdtünk, az első perctől kezdve győzelemre játszottunk, de kihagytuk helyzeteinket. Ezt ellenfelünk megbüntette, de a szünet után folytattuk támadójátékunkat, és helyzeteink alapján megérdemelten fordítottunk. A továbbjutás kérdése még nem dőlt el, mert a Kazincbarcika stílusos labdarúgást játszó csapat benyomását keltette.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik