Tököli súlyos pénzbüntetést kapott, amit szó nélkül vett tudomásul

Vágólapra másolva!
2007.08.14. 08:25
A szombati élvonalbeli mérkőzésen a Paks válogatott támadóját, Tököli Attilát szövegelésért előbb sárga lappal figyelmeztette Szabó Zsolt játékvezető, majd kiállította a magáról ezután megfeledkezett játékost. Mindezt a találkozó 37. percében. Tököli a pályáról lefelé menet előbb edzőjének, volt csapattársának, Lengyel Ferencnek is odamondott, majd kizárólag a biztonságiaknak volt köszönhető, hogy nem vett elégtételt egy őt szidalmazó szurkolón. Az üggyel kapcsolatosan a paksi klubvezetők meghozták döntésüket: súlyos pénzbírságot róttak ki Tökölire, aki mindezt szó nélkül vette tudomásul.
Tököli Attilának hasonló ügyekben már van előélete
Török Attila
Tököli Attilának hasonló ügyekben már van előélete
Tököli Attilának hasonló ügyekben már van előélete
Török Attila
Tököli Attilának hasonló ügyekben már van előélete

TOVÁBBI RÉSZLETEK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!
Már az öltözőbe érve, lehiggadva, illetve egyet aludva a történtekre Tököli Attila bocsánatot kért mindenkitől, akikkel az ügy kapcsán afférja támadt.

A paksi klubvezetőknek azonban szimpla bocsánatkérés nem volt elég, és jelezték: az ügynek részükről még lesz folytatása.

A döntésüket hétfőn hozták meg és bár többen azt sem tartották kizártnak, hogy esetleg szerződést bontanak a nyáron a Ferencvárostól szerződtetett, hasonló ügyekben korábbról már némi előélettel rendelkező játékossal, végül a szakításra nem került sor.

Tököli pénztárcája viszont keményen bánhatja az esetet.

Az összeg nagyságát az érintettek nem kívánták nyilvánosságra hozni, de annyit azért elárult az ügyben nyilatkozó Haraszti Zsolt menedzser, hogy ötszöröse az eddigi legnagyobb paksi büntetésnek.

Amit nem az esetleges prémiumából vonnak le, hanem a játékos készpénzben köteles azt befizetni.


Az utolsó eséllyel kapcsolatban pedig annyit fűzött a történtekhez a klubvezető, hogy a legkisebb incidens esetén is zokszó nélkül vállnak meg játékosuktól.

Lengyel Ferenc, a gárda vezetőedzője egyetértett a büntetéssel, de azzal is, hogy fegyelmezetlen játékosa kapott még egy esélyt.

Bár elmondása szerint: ennél nagyobb vétséget már aligha lehetett volna elkövetni.

A Paks igen rosszul kezdte az idényt, négy bajnokiján négy vereséget szenvedett, plusz a Ligakupában a Honvéd is legyőzte őket.

A bajnokságban tizenkét gólt kaptak, a gárdából egyedül Márkus Tibor volt eredményes, igaz ő legalább háromszor is betalált az ellenfelek hálójába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik