Paks: Nem szeretem a felkészülési találkozókat – Mezei Szabolcs

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 12:43
null
Már csak a hangulat miatt is várja Mezei a folytatást (Fotó: paksifc.hu)
Kedden Törökországba utazik a NB I-ben éllovas Paks, az edzőtáborban négy felkészülési mérkőzést játszik Bognár György vezetőedző csapata.

Ahogyan listavezetőhöz illik. Az NB I-et vezető Paksi FC játékosai keményen készülnek a bajnoki folytatásra, s két felkészülési mérkőzésen már túl is vannak, s mindkettőt megnyerték: 3–0-ra legyőzték a Siófokot, majd a múlt hét végén kétgólos hátrányból nyertek 3–2-re a BVSC ellen.

„Örülök, hogy mindkét meccsünket megnyertük, noha a felkészülési időszakban az eredmény csak másodlagos – mondta lapunknak Mezei Szabolcs, a csapat 23 éves középpályása. – A januári kezdés óta napi két kemény edzésünk van, a terhelésen van a hangsúly. Természetesen jólesik ilyenkor is a győzelem, kedden utazunk a törökországi edzőtáborba, ott pedig már nagyobb szerepük lesz a mérkőzéseknek. Ebben az időszakban nem szokatlan, hogy az edzésterhelés kihat a meccsekre. Bevallom őszintén, nem szeretem a felkészülési találkozókat, a tétmérkőzés az igazi, nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Egy-egy bajnokinak teljesen más hangulata van, nagyon várom, hogy folytatódjon a bajnokság.”

A tolnaiak kedden utaznak Törökországba, ahol január 27-ig készülnek, a terv szerint négy felkészülési mérkőzést játszanak. Belekben összecsapnak a lengyel Pogon Szczecin A- és B-csapatával, az osztrák FC Blau-Weiss Linzcel, illetve a bolgár PFK Botev Plovdivval.

„Az edzőtáborokat szeretem, most majdnem két hétig Törökországban leszünk, elvégezzük a munkát, élvezzük az együtt töltött időt. Hogy mivel töltöm ilyenkor a szabadidőmet? Az edzések között elsősorban pihenek, de időnként filmet vagy sorozatot nézek, videojátékozunk vagy kártyázunk a srácokkal. Törökországban minden adva van a megfelelő munkához, ragyogó környezetben és kiváló pályákon készülhetünk. Kovács Krisztiánnal leszek egy szobában, már a nyári edzőtáborban is vele voltam, illetve ha utazunk valahova, általában mellette ülök. Fél éve vagyok Pakson, izgatottság nincs bennem az első téli edzőtábor miatt, mostanra teljesen beilleszkedtem, várom már, hogy utazzunk.”

A paksiaknál szembetűnő, hogy a 37 esztendős Böde Dániel parádés formában kezdte az évet, a 25-szörös válogatott támadó a két felkészülési mérkőzésen három gólt szerzett (továbbá Skribek Alen kétszer, Kinyik Ákos egyszer talált be). A kiváló képességű futballista az OTP Bank Liga 2023-2024-es idényében két gólnál jár, de szinte biztos, hogy ez a szám emelkedik a tavasszal.

„Annak ellenére, hogy Böde Dani már nem fiatal, még mindig bomba formában van és élvezi a futballt. Örülök a góljainak, hasznos tagja a csapatnak, nagy segítségünkre van, ezt az ősszel is bebizonyította. Nagyon motivált, és aligha árulok el titkot, ő is várja a tétmeccseket.”

A Paks még nem jelentett be új játékos érkezését, ám Bőle Lukács és Hegedűs János elhagyta a csapatot, előbbit szerződtette a Mezőkövesd Zsóry, utóbbi pedig fél évre kölcsönbe a másodosztályú Siófokhoz került. 

A PAKSI FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
január 16.–január 27., Törökország (Belek)
Felkészülési mérkőzések
Itthon:
Január 10.: Paks–BFC Siófok (NB II) 3–0 (Skribek 2, Böde)
Január 13.: Paks–BVSC-Zugló (NB II) 3–2 (Böde 2, Kinyik)
Törökországban:
Január 19.: Paks–MKS Pogon Szczecin „B” (lengyel)
Január 19.: Paks–MKS Pogon Szczecin „A” (lengyel)
Január 24.: Paks–FC Blau-Weiss Linz (osztrák)
Január 26.: Paks–PFK Botev Plovdiv (bolgár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik