Mészöly Gézának ezúttal sem sikerült legyőznie egykori csapatát

Vágólapra másolva!
2007.04.13. 21:22
A vendégek az első félidőben egy perc alatt eldöntötték a mérkőzést, miután Sándor György és Kovács Zoltán is betalált a hazaiak kapujába, és bár a Vasas a második játékrész elején szépített, a lilák megtartották előnyüket.
Kovács Zoltán (középen) és csapattársai egy perc alatt kétszer örülhettek
M. Németh Péter
Kovács Zoltán (középen) és csapattársai egy perc alatt kétszer örülhettek
Kovács Zoltán (középen) és csapattársai egy perc alatt kétszer örülhettek
M. Németh Péter
Kovács Zoltán (középen) és csapattársai egy perc alatt kétszer örülhettek

MAGYAR ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

24. FORDULÓ
VASAS-ÚJPEST 1-2 (0-2)


Helyszín: Illovszky Rudolf-stadion
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Szpisják Zs., Albert I.
VASAS ÚJPEST
33 Németh G. 1 Balajcza
25 Kovács G. 25 Vermes
5 Pandur 19 Vaskó
28 Unierzyski 24 Böjte
7 Kiss K. 18 Füzi Á.
23 Kincses 5 Sándor Gy.
8 Németh N. 17 Erős K.
6 Pintér Z. 28 Tisza
32 Piller 2 Zaleh
20 Kenesei K. 10 Kovács Z.
11 Lázok. 11 Völgyi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Urbányi István
Gólszerző(k): Kincses (53.), ill. Sándor Gy. (36.), Kovács Z. (37.)
Csere: 7 Kiss K. helyett 27 Balog Zs. (67.), 32 Piller helyett 10 Majoros (67.), 6 Pintér Z., helyett 17 Odrobéna (79.), ill. 2 Zaleh helyett 31 Nagy O. (65.), 11 Völgyi helyett 32 Korcsmár (65.), 5 Sándor Gy. helyett 9 Habi (81.).

Az elmúlt hetek teljesítményét figyelembe véve, a Vasas várhatta esélyesebbként a mérkőzést, hiszen az angyalföldiek a bajnokságban is remekelnek, és a Magyar Kupában is az elődöntőre készülhetnek.

Ellenben az Újpest nehezen, némi szerencsével hozza mérkőzéseit, és Urbányi István csapata a kupaküzdelmekben sem érdekelt már. Így aztán némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban a két gárda 157. bajnokiját. Különösen a Kovács Zoltán, Tisza Tibor csatárkettős nehezítette meg az angyalföldi védők életét, de Németh Gábor ezúttal is magabiztosnak tűnt a kapuban.

A hazaiak csak a 27. percben próbálkoztak először kapura lövéssel, de Németh Norbert gyönyörű ollózását követően a kapu mellé szállt a labda. Ezt követően az újpestiek demoralizáló egy percet produkáltak – két góllal. Előbb Sándor György talált be Tisza Tibor szép átadásából, majd a középkezdést követően a figyelmetlen angyalföldiek eladták a labdát, amelyet Kovács Zoltán könyörtelenül kihasznált.

A Vasas az utóbbi hetekben nem egyszer került kétgólos hátrányba, illetve előnybe. Az MTK Budapest otthonában sikerült egyenlítenie Mészöly Géza csapatának, míg a Diósgyőr elleni hazai bajnokin kétgólos előnyről veszített két pontot a piros-kék gárda. A Ferencvárossal vívott Magyar Kupa-párharc visszavágóján hasonló arányú vezetésből egygólos vereség is belefért, az Újpest elleni azonban éppen a Vasasnak kellett volna fordítania.

Nos a folytatásban a hazaiak előtt felcsillant ennek esélye, hiszen Kincses Péter nyolc perc elteltével szépített, és továbbra is több támadást vezetett ellenfelénél. Az újpestieknek a második játékrészben helyzetük sem akadt, igaz, a Vasas sem állt közel az egyenlítéshez. Urbányi István együttese mérsékelt teljesítményt nyújtva is megérdemelten nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik