Mészöly Géza és Tököli Attila sem tartja lefutottnak a visszavágót

Vágólapra másolva!
2007.04.04. 11:27
A tizenhárom nappal ezelőtti 2-0-s Vasas-győzelem ellenére Mészöly Géza és Tököli Attila sem tartja lefutottnak a továbbjutást a labdarúgó Magyar-kupa negyeddöntőjében, amelynek visszavágója szerdán 18 órakor kezdődik az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban. A piros-kékek vezetőedzője tökéletes összpontosítást vár csapatától, míg a Ferencváros csatára szerint a hatékonyabb támadójáték lehet a siker kulcsa.
Németh Norbert szerezte az első gólt az Üllői úton
M. Németh Péter
Németh Norbert szerezte az első gólt az Üllői úton
Németh Norbert szerezte az első gólt az Üllői úton
M. Németh Péter
Németh Norbert szerezte az első gólt az Üllői úton

A Vasas továbbra sem számíthat két, sérüléssel bajlódó rutinos védőjére: az előzetesen megadott összeállításban Tóth és Unierzyski neve sem szerepel. A klub szurkolóinak döntős többsége azonban a nehézségek ellenére továbbjutást vár, s a csapat szintén bizakodik.

„Nem szabad elkönnyelműsködnünk a mérkőzést – kezdte nyilatkozatát a vasasbp.hu internetes oldalon Mészöly Géza, majd így folytatta: - Nem engedhetjük meg azokat a hibákat, amiket a szombati bajnokin követtünk el. Akkor gyenge egyéni és csapatteljesítmény jellemzett minket”.

A Vasas edzője hozzátette: nagyon fontos lesz a rutin és a mentális felkészültség.

„Mindenképpen egy jól megszervezett védelemből, egymást minél többször kisegítve kell veszélyes támadásokat vezetnünk, és gólt szerezni. Nem állunk be a 0-0 tartására. Az nem lenne jó taktika” – jegyezte meg a tréner.

Mészöly Géza azt is elmondta, a szerdai játékkal szeretnék megköszönni a csapat melletti kiállást azoknak a drukkereknek, akik bíztatták Keneseiéket az idegenbeli első találkozón.

„Nagyon jól esett, hogy volt a stadionnak egy sarka, ahol értünk szorítottak. Ugyanakkor tudjuk, hogy nagyon sokan szurkoltak nekünk országszerte a TV készülékek előtt, sőt külföldről is sok Vasas-szurkoló kísérte figyelemmel a meccs alakulását – szögezte le Mészöly Géza.

Tököli Attila eltiltás miatt kihagyta az Üllői úton rendezett első meccset, most azonban már harcra kész, s bízik a bravúrban.

„A legfontosabb az, hogy hatékonyabb támadójátékra lesz szükség, mint két hete, mert akkor szegény Jovánczai a legtöbb esetben egyedül küzdött a védőkkel - mondta Tököli a 100 százalék Fradinak, majd hozzátette: - Keményen, és olykor durván védekező Vasasra számítok, nem szabad, hogy ez kizökkentsen majd minket a játékból. Bízom abban is, hogy Németh Gabinak - akit sokra tartok - nem lesz még egy ilyen jó napja, mint az Üllői úti meccsen volt”.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

VASAS-FERENCVÁROS
Helyszín: Illovszky Rudolf Stadion
Játékvezető: Arany Tamás
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
VASAS FERENCVÁROS
33 Németh G. 35 Szabó K.
23 Kincses 28 Bognár Zs.
5 Pandur 26 Dragóner
25 Kovács G. 32 Ferencz
7 Kiss K. 78 Balog Z.
8 Németh N. 87 Fitos
6 Pintér Z. 6 Lipcsei
17 Odrobéna 23 Deme
32 Piller 18 Laczkó
11 Lázok 55 Tököli
20 Kenesei 42 Jovánczai
---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik