Böjte Attila feljelentőből feljelentett lett

TAKÁCS GÁBORTAKÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.11.18. 21:36
Címkék
Böjte Attila áprilisban még tagja volt a válogatott keretnek, sőt a Wales elleni barátságos mérkőzésen pályára is küldte Lothar Matthäus szövetségi kapitány.
Harmadik válogatott mérkőzésén csupán tíz percet játszott, mégis a világ egyik legboldogabb emberének érezte magát.
Azóta nagyot fordult a világ a játékossal: messze került a válogatottól, de már a futballtól is. Augusztus óta egy percet sem játszott, és mert a baj nem jár egyedül, csütörtökön a liga igazolási és átigazolási bizottsága megállapította, hogy szerződésszegést követett el az ETO ellen. Így feljelentetté vált a feljelentő (hiszen a labdarúgó követelte a jussát), s a válogatott védő a labdarúgás befejezése mellett döntött.
A 28 éves labdarúgó, aki 157-szer szerepelt az élvonalban, csapatkapitánya is volt az ETO-nak, a következőt mondta:

Böjte Attila jól megtanulta: nemcsak az ellenfél, hanem saját csapata is megszorongathatja az embert (Fotó: Czagány Balázs)
Böjte Attila jól megtanulta: nemcsak az ellenfél, hanem saját csapata is megszorongathatja az embert (Fotó: Czagány Balázs)
Böjte Attila jól megtanulta: nemcsak az ellenfél, hanem saját csapata is megszorongathatja az embert (Fotó: Czagány Balázs)
"Alig kezdődött el a felkészülés,amikor meglepő hírt közöltek velem a vezetők - kezdte történetét Böjte Attila. - Bejelentették, hogy Sebők Zsolt, Németh Norbert és nélkülem képzelik el a jövőt. Majd belehaltam, ám ha fájt is a hír, elfogadtam, ugyanakkor anyagi vita robbant ki köztem és a vezetők között. Én jeleztem, igényt tartok elmaradt béremre, hiszen április óta egy fillér fizetést sem kaptam az ETO-tól. Ám hiába adtam be a számlámat, az átutalás nem érkezett meg, és mert a hatvan napot is meghaladta a tartozás, ezért a szabályok szerint októberben egyoldalúan felbontottam szerződésemet, előtte pedig feljelentettem az ETO-t a labdarúgóligánál."
Nos, a jelek szerint nem sok sikerrel járt a labdarúgó: meglepetésére csütörtökön már feljelentettként állt a bizottság előtt, amely végleges határozatot hozott.
"A bizottság tagjai megállapították, jogellenesen mondtam fel a szerződésemet a Győrrel - folytatta Böjte Attila. - Fél éve már nem játszom, és ha jogerőre emelkedik a határozat, akkor egy évig még biztosan nem futballozhatok, ezért inkább abbahagyom a labdarúgást. Csalódott vagyok, kilencéves korom óta hoszszabb-rövidebb megszakításokkal Győrött rúgtam a labdát, nem voltak balhéim, nem bántottam senkit, ellenségeim sincsenek, és mégis padlóra kerültem. Fellebbezhetnék, de nem teszem, mert tudom, széllel szemben sokra nem megyek. Viszont polgári pert indítok az ETO ellen. Milliós nagyságrendű tartozásról van szó, de ha csak húsz forint lenne az ETO sara, akkor is így cselekednék. Befejeztem, mert befejeztették velem a labdarúgást."
Klement Tibor ügyvezető elmondta, az ETO nem vitatta a tartozását. Kötöttek egy szóbeli egyezséget, s a klub kérte a játékost, nyújtson be egy másik számlát, ám ezt Böjte nem tette meg, s egyoldalúan felbontotta a szerződését. Ezt állapította meg az igazolási és átigazolási bizottság is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik