A bajnokcsapat gólparádéja

HAVASRÉTI BÉLA, PIETSCH TIBORHAVASRÉTI BÉLA, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2004.08.08. 21:21
Címkék
Noha a Budapestet és Győrt összekötő út nem hosszabb 120 kilométernél, s autópályán másfél óra alatt leküzdhető a távolság, a ferencvárosiak már szombat délután lebuszoztak a Rába-parti városba.

A korai érkezésnek persze oka volt: a szállodai szobakulcsok átvétele után a társaság a Szabadi úti temető felé vette az irányt, hogy megkoszorúzza Fehér Miklós sírját. A januárban elhunyt válogatott támadóról nemcsak virágcsokrokkal emlékeztek meg a zöld-fehérek: később a Fehér szülők által létrehozott, imádott fiúk pályafutását megörökítő múzeumban is tiszteletüket tették. Ebben speciel a többi, Győrbe látogató csapat követhetné a Fradi példáját…

A ciprusi szerződés végül nem jött össze

Ami a fővárosiak vasárnapi programját illeti, bár az ETO elleni felnőtt bajnoki fél tizenkettőre volt kiírva, a keret két állandó tagjának, a szlovén Adem Kapicnak és a szlovák Marek Penksának már reggel kilenctől futballoznia kellett a juniorgárdában. Meglehet, a két légiós ezúttal azért kényszerült a tartalékok közé, mert a héten néhány napot Cipruson töltött, ahol is a helyi bajnokcsapat, az Apoel Nicosia vezetőivel folytatott tárgyalást. Hozzáfűzhetjük, eredménytelen tárgyalást, hiszen az egyezség végül egyikük esetében sem köttetett meg.

Az újonnan igazolt futballisták közül az eredetileg a kezdők közé jelölt Tőzsér Dániel, ha nem is a juniorok öltözőjében, de a kispadon találta magát; az első perctől fogva a gyepen lévő tizenegybe így kerülhetett be a szintén friss szerzemény Robert Vagner. A cseh csatár három perc alatt bizonyította, jó boltot csináltak vele a ferencvárosiak: az ötödikben kis, a nyolcadikban nagy gólt szerzett. Az elégedetlenségének hamar hangot adó publikum kiabált is rendesen, de hogy milyen jelzőkkel illették kedvenceik "produkcióját", azt - mivel fiatalkorúak is olvassák a lapot - e helyütt nem idézhetjük… A szórakozni vágyó győriek ekkor aligha gondolták volna, hogy jöhet ennél rosszabb - pedig jött. Szasa Sztevanovics, nincs rá pontosabb kifejezés, bevédte Lipcsei Péter szabadrúgását, majd Huszti Szabolcs engedte el úgy a "balost", hogy aztán a labda a kapu jobb oldalában kössön ki.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- A második félidő is jól kezdődött: lehetőség itt, lehetőség ott, az ember tényleg futballmeccsen érezte magát. A Fradi 4-1-re vezetett ugyan, de Rósa Dénes foghatta a fejét: 22 méterről leadott bombája után legfeljebb 22 centin múlott, hogy a labda nem a hálót szaggatta szét, hanem kis híján a lécet törte ketté.
S hogy a szurkoló könnyen felejt, vált újfent nyilvánvalóvá: amint felcsillant a remény, az addig falábúnak titulált játékosok egyből aranylábúak lettek, a győri B-közép rá is rágyújtott a dalra, miszerint ők szurkolnak a csapatért, az meg küzdjön értük. És a vendéglátók becsületére váljon, brusztoltak is derekasan. Priskin Tamás például kiharcolt egy büntetőt a 75. percben. Szűcs Lajos azonban megismételte a múlt szerdai, az SK Tirana elleni BL-selejtezőn mutatott produkcióját: előbb összehozta, majd hárította a büntetőt. Zengte is a dicséretét a ferencvárosi kemény mag - a kapust most már imádják az Üllői úton…

Lehangoló üzenet a klubtulajdonosnak

A végére maradt a 2-4, nem úgy a tizenegy-tizenegy játékos, tudniillik Huszti Szabolcs és Pomper Tibor az utolsó pillanatban piros lapot kapott. Mondhatni, izgalmas mérkőzéssel zárult az első forduló - bár a Törökországban nyaraló győri klubtulajdonos, Tarsoly Csaba kiegyezett volna azzal, ha arról értesítik egy sms-üzenetben, hogy bűnrossz találkozón 1-0-ra nyert az ETO… ---- 4. perc: Huszti 25 méteres szabadrúgásból ballal remekül küldte kapura a labdát, de Sztevanovics jó vetődéssel szögletre tenyerelte azt.
5. perc: A jobb oldali szögletrúgást Rósa Dénes végezte el. A kapu elé küldött labda Vagner elé került, aki négy méterről, jobbal a jobb alsó sarok felé rúgta a labdát, melyet Sztevanovics már csak a vonalon túl ért el, bár biztos ami biztos, a kapusról visszaperdülő labdát a cseh légiós még a hálóba fejelte.
0-1
8. perc: Rósa Dénes átadása Vagner elé került. Az egykori újpesti játékos balról befelé húzott, majd 19 méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtte a labdát.
0-2
10. perc: Szépíthettek volna a hazaiak, A bal oldalon felfutó Binder laposan adott a kapu elé, de lendülettel érkező Priskin 8 méterről, jobbal egyből a léc fölé lőtte a labdát.
28. perc: Rósával szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgásból, 22 méterről, Lipcsei jobbal nagyszerűen nyeste el a labdát a roszszul felállítottt sorfal mellett. A túlsó sarokra helyezkedő, kissé későn mozduló győri kapus mellett a labda a kapu bal oldalába vágódott.
0-3
31. perc: Újra a nagy kedvvel játszó Rósa Dénes indított támadást. A jobb oldalról ívelte át a labdát, a bal összekötő helyén felrobogó Huszti elé, aki egyből, 12 méterről, ballal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.
0-4
42. perc: A jobb oldalról, 25 méterre Szűcs kapujától Binder végezhetett el szabadrúgást. A román légiós ballal csavarta kapu elé a labdát, Horváth Róbert ugrott a legmagasabbra, és fejéről hat méterről a kapu jobb oldalába vágódott a labda.
1-4
60. perc: Zavadszky a jobb oldalon vezetett támadás végén az alapvonal közeléből hátra, középre adott. Rósa Dénes átvette a labdát, majd 22 méterről, jobbal küldött hatalmas lövése után a labda a léc alsó éléről vágódott ki a mezőnybe.
64. perc: A csereként beállt Bajevszki "hálálhatta" volna meg a Győrött töltött időszakát. Teljesen egyedül vezette a labdát a győri kapura, de aztán ballal úgy lőtte meg azt, hogy a kiinduló és vetődő Sztevanovicsban elakadt a labda.
65. perc: Pomper szerzett labdát, majd középre adott, Priskin az öt és felesről jobbal a Szűcs által elhagyott kapura perdítette a labdát, amely a gólvonalon álló Rósát érintve került a kapu bal oldalába.
2-4
75. perc: Priskin a jobb oldalon vezetett támadást. Az alapvonal közelében Gyepes szorításában vezette a labdát, lerázta magáról a védőt, amikor a kiinduló Szűcs Lajos kíméletlenül leterítette. A megítélt tizenegyesből Vincze Ottó jobbal, nagy erővel küldte a kapu jobb oldala irányába a labdát, amelyet a vetődő Szűcsnek sikerült kiütnie.
91. perc: Az oldalvonal közelében a ferencvárosi térfélen Pomper szabálytalankodott Husztival. A játékvezető ezért szabadrúgást ítélt, közben Pomper vállal meglökte az FTC válogatottját, aki hátba vágta ellenfelét. Makai mindkettőjüknek felmutatta a piros lapot. ---- Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ám a védekezésben akadtak súlyos hibák. Sajnos a jogos tizenegyest nem tudtuk értékesíteni. Szűcs Lajos ki kellett volna állítani.
Reszeli Soós István a Győri ETO szakmai igazgatója

Az első félidőben a megbeszélt taktikát fegyelmezetten végrehajtva, jól és eredményesen futballozott a csapat. De… Ha a győriek belövik a büntetőt, a hajrá nehézzé vált volna.
László Csaba a Ferencváros vezetőedzője


Játékvezető értékelés
Játékvezető: Makai János (7). Jól vezette a mérkőzést, a tizenegyes és a kiállítások jogosságát nem lehet kétségbe vonni, azonban Szűcs Lajosnak a büntető előtt legalább a sárga lapot kellett volna felmutatni.
Asszisztensek: Szabó P., Gyarmai I. T.



Fény és árnyék

Szívet melengető ünnepség zajlott le a mérkőzés szünetében. Köszöntötték az ETO utánpótlásának azt a négy csapatát és azon edzőit, akik a 2003-2004. évi országos bajnokság során két arany-, továbbá egy-egy ezüst-, illetve bronzérmet szereztek. Ez az eredmény is igazolja, hogy Győrött Fazakas József szakágvezető irányítása mellett igen eredményes nevelőmunka folyik.


Az ETO ez évben ünnepli fennállásának századik évfordulóját, és a centenárium alkalmából már eddig is több rangos eseményt rendeztek. Így június 9-én a klub kiadásában megjelent Papp Győző: "Palotai az első magyar sztárbíró" című könyve. Azóta már két hónap telt el, de a könyvek feltornyosulva még mindig ott porosodnak a stadion portája mögötti ruhatárban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik