Férfi kosár Ek: lemozogták a reggeli virslit a körmendiek

Vágólapra másolva!
2018.01.31. 10:59
null
A Körmend szerdán a Nevezis vendégeként lép parkettára az Európa-kupában
Másfél órás délelőtti edzéssel hangolt az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a néhány óra múlva esedékes nemzetközi találkozójára a litván Nevezis ellen.

 

A litván rendszámok ugyanúgy néznek ki mint a magyarok, csak a betűket és a számokat nem választja el kötőjel. Kedainiai is lehetne éppen olyan, mint egy magyar kisváros, de egyrészt a házak meglehetősen rendezetlenül helyezkednek el, másrészt az udvarok jelentős részében káosz uralkodik, hulladékok és romok „színesítik”.

A csarnokra viszont nem lehet panasz – mellette található a helyi futballstadion –, az Egis Körmend takaros létesítményben próbálhatja legyőzni a KK Nevezist. Mindez pontosan mutatja, hogy Litvániában a kosárlabdát kiemelt figyelem kíséri. A lelátók egy része mobil, a lépcsők úgy mozognak mint a hannoveri villamosokon a fel- és leszállás során.

Ziga Mravljak segédedző mutatta be a melegítő feladatokat a délelőtti másfél órás edzés kezdetén – Hencsey Tamás ezúttal nem tartott a stábbal, ugyanis az U16-os fiúválogatott székesfehérvári összetartásán vesz részt. Aztán Gasper Potocnik vette át az irányítást, és hamar világossá vált, kilométerhiányuk nem lesz a játékosoknak. Hiába vár rájuk helyi idő szerint 18 órakor mérkőzés, a kedd esti edzés kimaradása miatt muszáj volt megmozgatni a hosszú utazás során elmacskásodott tagokat. A parkett kivételesen nem csúszós, ellenben nagyon tapad, ami adott esetben hasonlóképp veszélyes sérüléseket hordozhat magában.

Sok volt a virsli reggelire” – Horti Bálint, a körmendiek centere ezzel indokolta, miért tikkadt ki az átlagosnál jobban néhány fel-le sprintet követően. Egyébként teljes az összhang a keretben, pontosan hat amerikai és ugyanennyi magyar utazott el a FIBA Európa-kupa mérkőzésre. A szobabeosztás is harmonizál ezzel, minden hazai játékos légióst kapott partnernek maga mellé, erősítendő a csapategységet.

A Nevezis ugyan csak kilencedik hazája tízcsapatos bajnokságában – a két Ball-testvért foglalkoztató, csupán a marketingben erős Vytautast azért megelőzi –, az erős mezőnyt látva ez sem különösebben szégyellnivaló. Hétvégén a két pozícióval előtte álló Siauliait győzte le otthon 70–67-re, legjobbja a 13 pontot és 13 lepattanót számláló erőcsatár, Gabrielius Maldunas volt. Szerda este mindenképpen kulcsfontosságú lesz, sikerül-e megfékezni a remekül támadólepattanózó litván magasembereket…

KOSÁRLABDA
Férfi FIBA
Európa-kupa

2. csoportkör, 5. forduló
J-csoport

17.00: Nevezis (litván)–Egis Körmend

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik