Női kosárlabda Euroliga: második sikerére hajt a Győr

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 10:25
null
Török Ágnes bízik benne, hogy sikerül visszavágni a lengyel csapatnak (Fotó: Dömötör Csaba)
Második sikerére hajt a Serco Uni Győr a női kosárlabda Euroliga B-csoportjában, megszerezésére jó esélye kínálkozik szerda este a 12. fordulóban, amelyben a lengyel Polkowicét látja vendégül.

Az ősszel hat év után az elitsorozatba visszatérő zöld-fehérek szombaton szép bajnoki győzelmet arattak Szekszárdon (78–54), azaz a főpróba jól sikerült a soros rivális ellen, amellyel tavaly emlékezetes meccset vívtak Polkowicében.

„Nekem nagyon tetszett a játékunk, fölényben voltunk, meg tudtunk újulni a francia Landes elleni hétközi vereség után   – utalt a szombati összecsapásra a Nemzeti Sportnak Török Ágnes csapatkapitány, aki vírusos torokgyulladása miatt nem lehetett ott Szekszárdon, de már meggyógyult.   – Fájt a szívem, hogy nem tarthattam a többiekkel, de megnyugtatott, hogy simán nyertünk. A polkowicei meccsre tisztán emlékszem, mély nyomokat hagyott bennem és a többiekben, hiszen jó esélyünk volt a győzelemre, de az utolsó percekben egyenlítettek a hazaiak, és a túl­órában fájó vereséget szenvedtünk. Bízom benne, hogy sikerül revansot vennünk.”

A győriek csapatkapitánya hozzátette, nem nyomasztja az együttest az Euroligában elért eredménysor.

„Eddig is tudtunk profitálni az itt szerzett tapasztalatokból, s már az idény előtt tisztában voltunk azzal, hogy nem mi leszünk a favoritok a sorozatban – folytatta a 25 éves magasbedobó. – Nagyobb iramban játszunk hét közben, aminek van pozitívuma, elég, ha csak azt említjük, hogy a második helyen állunk az NB I-ben, s még versenyben vagyunk az alapszakasz-győzelemért.”

Az A-csoportban továbbra is őrzi második helyét a török Fenerbahce mögött a DVTK-Hun Therm, igaz, a spanyol Zaragoza már a győzelmek számát tekintve beérte a borsodiakat (az egymás elleni összevetésben a magyar csapat áll jobban). Völgyi Péter edző együttese múlt szerdán váratlanul nagy verést kapott a lengyel Lublin otthonában (56–37), amit ha muszáj, leginkább az ausztrál Dercee Garbin hiányzásával és a gyenge mezőnydobási mutatóval (13/54) lehetne magyarázni. Csütörtökön lehet javítani, hiszen a romániai Sepsiszentgyörgy lesz a vendég a DVTK Arénában. Gereben Líviáékat, akik eddig két siker mellett kilencszer kaptak ki, ősszel 80–68-ra legyőzte a Diósgyőr, az újabb siker azt jelentené, hogy jó eséllyel a négy között végez a DVTK, azaz ott lesz a negyeddöntőben.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
12.FORDULÓ, B-CSOPORT
18.00:
SERCO UNI Győr–Polkowice (lengyel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik