Férfi kosár-vb: Janisz Adetokunbo kénytelen kihagyni a tornát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 16:17
Fizikailag nem áll készen a világbajnokságra Janisz Adetokunbo, a görög férfi kosárlabda-válogatott világsztárja, ezért orvosaival együtt úgy döntött, hogy kihagyja az augusztus 25-én rajtoló tornát.

Az észak-amerikai profiligában (NBA) érdekelt Milwaukee Bucks ásza pénteken Instagram-oldalán közölte a hírt. A hétszeres NBA All Star-válogatott, kétszeres MVP, 2021-ben bajnok Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo, Γιάννης Αντετοκούνμπο) bal térdét a nyár elején megműtötték, és még nincs százszázalékos állapotban.Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo, Γιάννης Αντετοκούνμπο) bal térdét a nyár elején megműtötték, és még nincs százszázalékos állapotban.

„Mindenki ismeri a válogatott iránti szenvedélyemet és szeretetemet, és ez sohasem fog változni – írta Adetokunbo. – Az NBA-szezonom befejezése óta a testemmel a határokat feszegettem, hogy az a játékos legyek, akire szüksége van a csapatnak a kitűzött cél eléréséhez. A több hónapos munka és az orvosokkal való többszöri találkozó után azonban egyértelművé vált, hogy nem állok készen a vb-részvételre.”

Az előző szezont 31.1-es pontátlaggal záró Adetokunbo hozzátette, a jövő évi, párizsi olimpián mindenképpen szeretne ott lenni.

Görögország – amelynek soraiban Janisz bátyja, Tanaszisz Adetokunbo is készül a vb-re, csütörtökön játszott is az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen (70–74) – az Egyesült Államokkal, Jordániával és Új-Zélanddal szerepel egy csoportban. A világbajnokság menetrendje itt!

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik