Férfi kosár: csúcsformáját hozta Hanga a Bilbao ellen

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 18:21
Hanga Ádám remekül játszott a spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján, ám csapata, a Laboral Kutxa hosszabbítás után 89–83-ra kikapott a Dominion Bilbao otthonában. Honfitársunk mai mérlege: spanyol szezoncsúcs, dupla dupla, agresszív játék, clutch szituációban megkapott bizalom, látványos megmozdulások.

SPANYOLORSZÁG SPANYOLORSZÁG

A magyar légiós kezdőként 37,5 percet játszott, ami alatt spanyol bajnoki szezoncsúcsát 16 pontosra javította, s mivel volt 11 lepattanója is (5 támadó), így első dupla duplája is megvan ebben az idényben, ezen felül volt 3 gólpassza, 2 szerzett labdája, 4 kiharcolt faultja és 1 blokkja is, a maga 18-as VAL-jával magasan a vendégek legjobb játékosa volt ezen a délutánon.

Ezen felül örömteli, hogy 15 mezőnykísérlete lehetett (7/15, ezen belül 1/5 triplából), a büntetőket viszont pontatlanul dobta (1/3), ám sokat elárul formájáról, hogy Velimir Perasovic mester a rendes játékidő végén az ő kezébe adta a döntő dobást, amit végül sajnos kihagyott, a ráadásban pedig már nem tudott felülkerekedni a Burusziszt kipontozódás miatt elvesztő Laboral Kutxa.

A vendégek sokáig jól tudták kontrollálni a mérkőzést, de a hajrában nem jól jöttek ki abból, hogy emelni akarták a tempót, a négy extra egyéni teljesítményt felvonultató bilbaóiak pedig fanatikus közönségük segítségével a ráadásban már egyértelműen jobbak voltak, mint a sok partizánakcióval operáló Laboral. Ezzel Ádámék 7-3-as mérlegükkel visszacsúsztak a 18 csapatos ACB Liga negyedik helyére.

Hangáék legközelebb csütörtökön épnek pályára, aznap 20:30-tól fogadják a Cedevita Zagrebet az Euroligában, majd vasárnap 18.00-tól a Sevillát látják vendégül a spanyol élvonalban.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
Dominion Bilbao–Laboral Kutxa 89–83 – hosszabbítás után
A Bilbao legjobb dobói:
Mumbru 21/15, Dairis Bertans 21/9, Hannah 21/6, Bogrisz 17
A Laboral legjobb dobói: Hanga 16/3, M. James 15/6, Adams 11/6


OLASZORSZÁG

Perl Zoltán kezdőként 29 percet játszott, ami alatt 9 pontot, 4 lepattanót, 2 szerzett labdát, 1 gólpasszt és 3 kiharcolt faultot ért el 4/11-es mezőnyözéssel (0/2 triplából) és 1/2-es büntetőzéssel, továbbá 2 eladott labda került még fel a neve mellé. Csapata, a Capo d'Orlando simán kikapott az Olimpia Milanótól.

Beigazolódott a papírforma: hiába próbált meg küzdeni, nem igazán tudta megnehezíteni neves vendéglátója dolgát, és súlyos vereségbe futott bele Perl Zoltán Orlandina Basketje. Az utóbbi éveken igencsak kétarcú Milano ezúttal a jobbik arcát mutatta, hiába játszottak a hazaiak kevesebb mint 48 órával ezelőtt Zágrábban sorsdöntő Euroliga mérkőzést, Repesa fiain már a kezdetektől sem volt semmi nyoma a fásultságnak, és látszott, egy pillanatig nem akarják kétségek között, izgalomban tartani a Mediolanum Forumot szinte teljesen megtöltő milánói publikumot. Simonék jól dobtak távolról, és amint a vendég kék-fehérek egy kicsit közelebb kerültek volna, védekezésükön szigorítva a szicíliai kiscsapat minden felzárkózási kísérletét csírájában fojtották el.

A különbség folyamatosan nőtt, és már a második negyed alatt egyértelművé vált, nem ma győzi le Dávid Góliátot. Számunkra örömteli, hogy Perl újfent nagyon sok lehetőséget kapott, és egyáltalán nem volt megszeppenve a számára minden bizonnyal szokatlan kulisszáktól (11 ezer néző volt a csarnokban!), honfitársunk sokat vállalkozva, agilisan vetette magát a küzdelembe, és bár talán a tőle megszokottól némileg pontatlanabb volt támadásban – persze ebben a házigazda olykor Euroliga-szintű védekezése is „ludas" volt, amivel Zozo eddig még ritkán találkozott –, és bár csapata nagyarányú vereségét ő sem tudta megakadályozni, de értékes tapasztalatokkal gazdagodott, amelyek további lökést adhatnak fejlődésének.

Perl Zoltán és a Betaland Capo d' Orlando legközelebb mához egy hétre, december 20-án, vasárnap 18.15-ös kezdéssel, hazai pályán fogadják Lóránt Péter ex-klubját, a Consultinvest Pesaro együttesét.

OLASZ BAJNOKSÁG
Olimpia Milano–Capo d'Orlando 84–57
EA7 Emporio Armani Milano legjobb dobói:
A. Cinciarini 13/3, K. Simon 13/9, M.Macvan 10, C. Jenkins 10/6, J. McLean 10.
Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: L. Bowers 14/6, T. Laquintana 11, Perl Zoltán 9, S. Jasaitis 9/6.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik