Ez más kávéház: 29 pontos Olaj-vereség

WINTER GÁBOR (KEZDO5.HU)WINTER GÁBOR (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.03. 22:51
null
Simon Balázsék csak asszisztálni tudtak a Crvena zvezda sikeréhez (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Címkék
A férfi kosárlabda Adria-ligában súlyos vereséggel kezdte meg hat meccsből álló idegenbeli sorozatát a Szolnoki Olaj: a magyar bajnok 103–74-re kapott ki Belgrádban a Crvena zvezda vendégeként. A szolnokiak közül egyik játékos sem jutott 15 pont fölé a mérkőzésen.

 

Nem kezdődött rosszul a találkozó a vendég Szolnok számára, hiszen Horváth Ákos és Báder Márton kosaraival vezetett is az első percekben. Bár az egyenlítés megvolt a szerbeknek, remekül tartotta magát az Olaj. A magyar bajnok kosárra kosárral válaszolt, ráadásul nem is volt egypólusú a csapat, ugyanis Simon Balázs és Sehovics is betalált. 14–14 után növelt a fordulatszámon a hazai gárda, és a korábban az NBA-ben is megforduló Igor Rakocsevics vezérletével elkezdett meglépni ellenfelétől. Zsinórban beszórt hat pontot, ám ekkor megrázta magát a magyar bajnok, és Szabó Miklós, Németh István, valamint Simon kosaraival visszavette a vezetést. A hátralévő két percben aztán megint fordítottak a szerbek, ám a mindössze négypontos hátrány ekkor nem tűnt vészesnek.

A második negyed ugyanakkor katasztrofálisan kezdődött: a Crvena zvezda repesztett egy 14–0-s sorozatot, amivel igencsak nehéz helyzetbe hozta a Szolnokot. Kihagyott dobások és technikai hibák jellemezték ebben az időszakban a piros-feketék játékát, akik minden egyes kapott kosárral közelebb kerültek ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem volt visszaút. Az ébresztőt Ernests Kalve fújta meg duplájával, majd Németh István is beszórt egy hármast, ám az ellen rohanását ez nem tudta megállítani, Szavovics triplájával már 21 pont volt a differencia a felek között. A negyed utolsó három percéből a Szolnok jött ki jobban, így sikerült 14 pontra lefaragni a csapatok közti különbséget.

A második félidőre összeszedetten és motiváltan érkezett vissza az Olaj, és ennek rövid távon meg is lett az eredménye. Bár az első találatot a szerbek jegyezték, a folytatásban a szolnokiak akarata érvényesült. Előbb Sehovics szerzett egy duplát és egy triplát, majd ez utóbbiból Brandon Gay és Horváth Ákos is jegyzett egyet-egyet, megfelezve a félidei hátrányt. Ekkor Szubotics jelezte egy hármassal, hogy nagyon nem lenne ínyére egy hazai vereség, és többek között a korábbi körmendi légiós, a Crvena zvezdában első meccsét játszó Mike Scott pontjaival szép lassan ismét elkezdték növelni a hazaiak az előnyt. A szigorított védekezés ellen ismét nem találta a játékát az Olaj, így hiába a jó kezdés, a negyed végére tovább növelték a félidei fórt a hazaiak.

A záró felvonásban már nem sok minden változott. Próbálkozott ugyan az Olaj becsülettel, de ez a mai napon kevés volt. Tudomásul kell venni, hogy a Zvezda egyelőre még „más kávéház”, főleg idegenben. A magyar bajnok 2–5-ös mérleggel a 13. helyen áll az Adria-ligában.

FÉRFI KOSÁRLABDA ADRIA-LIGA
7. FORDULÓ
CRVENA ZVEZDA (szerb)–SZOLNOKI OLAJ KK 103–74 (27–23, 30–20, 20–16, 26–15)
Belgrád, 3000 néző. Vezette: Obradovic, Zurapovic, Bjedic (bosnyákok)
CRVENA ZVEZDA: Nelson 8, Rakocsevics 10/3, Scott 10/3, Szubotics 12/6, Katics 8. Csere: SZAVOVICS 15/6, BROWN 17, Szimonovics 7/3, RADIVOJEVICS 9/3, Lazics 4, Mitrovics 3, Cvetkovics. Edző: Vlada Vukoicsics
SZOLNOK: Simon B. 9, Horváth Á. 10/6, Sehovics 15/6, Kalve 6, Báder 6. Csere: Gay 10/6, Szabó M. 6, Németh 6/6, Fodor M. 4, Trepák, Grebenár 2, Markovics. Edző: Pór Péter
Az eredmény alakulása. 4. perc: 11–13. 6. p.: 20–14. 8. p.: 20–21. 11. p.: 32–23. 12. p.:41–23. 20. p.: 55–41. 25. p.: 61–54. 29. p.: 75–59. 32. p.: 85–61. 36. p.: 89–61. 40. p.: 101–70
Kipontozódott: Szabó M. (35. p.)
MESTERMÉRLEG
Vlada Vukoicsics: – Nehéz perióduson van túl a csapatom, amely a Szolnok ellen egy kihagyástól eltekintve jól játszott, és kezd hasonlítani arra, amit szeretnék látni tőle. A Szolnok jobb csapat annál, mint amit most láttunk tőle.
Pór Péter: – A mérkőzést a jobban védekező együttes nyerte meg. Százhárom kapott ponttal ritkán lehet nyerni, s noha az első negyedben még tapadtunk, a hazaiak védekezése jó volt és agresszív, ehhez a szinthez kell felzárkóznunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik