Önfeledt soproni örömünnep a Bourges elleni remek siker után

Vágólapra másolva!
2009.02.18. 11:26
Önfeledten ünnepeltek kedden a MKB-Euroleasing Sopron kosarasai, miután óriási bravúrral nyertek a favorit Bourges vendégeként a két győzelemig tartó női Euroliga-negyeddöntő első felvonásán.
Minden okuk megvolt a soproniaknak az örömre: karnyújtásnyira került az MKB-től a Final Four
Fotó: Mirkó István (archív)
Minden okuk megvolt a soproniaknak az örömre: karnyújtásnyira került az MKB-től a Final Four
Minden okuk megvolt a soproniaknak az örömre: karnyújtásnyira került az MKB-től a Final Four
Fotó: Mirkó István (archív)
Minden okuk megvolt a soproniaknak az örömre: karnyújtásnyira került az MKB-től a Final Four

„A tegnap este a felhőtlen örömé volt. Vacsora után senki sem akart felmenni a szobájába, remek volt a hangulat, jöttek a poénok, elsősorban légiósaink magyarul tanításából. A sorsdöntő büntetőket bedobó Jelena Milovanovics már szinte társalgási szinten beszéli nyelvünket, úgyhogy most az amerikai Amber Holton és az ausztrál Kathleen MacLeodon volt a sor. Rengeteget nevettünk, egyelőre senki sem foglalkozott a pénteki folytatással” – mondta az MTI-nek Franciaországból Török Zoltán ügyvezető.

A soproniak elöljárója a 68–65-ös diadal utolsó pillanatait is felelevenítette:

„A vége előtt fél perccel még hat ponttal vezettünk, amely csakhamar egyre olvadt. Izgulni azonban nem volt idő, annyira gyorsan történt minden. Amikor Jeca a második büntetőjét dobta, megcsörrent a telefonom. Máskor sosem szoktam felvenni ilyenkor, most azonban Hajnal Csaba volt az, testvércsapatunknak, az MKB Veszprém férfi kézilabdázóinak ügyvezetője. Elsőként gratulált a sikerhez, nagyon megható beszélgetés zajlott le kettőnk között.”

A negyeddöntő második felvonására pénteken kerül sor Sopronban, és ha a zöld-sárgák ismét győznek, történetük során először bejutnak a final fourba, az Euroliga négyes döntőjébe.

Nem volt ilyen jó a hangulat a pécsi lányoknál, hiszen a MiZo súlyos vereséget szenvedett Spanyolországban – jöhet a folytatás, immár a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

„Nem vagyunk feldobva, a huszonkét pont az huszonkét pont, de nem adtuk fel, nem törtek össze minket. Otthon győznünk kell, aztán pedig bizakodnunk abban, hogy a harmadik meccsen objektívebb játékvezetést kapunk Spanyolországban. Tegnap a bírók tisztelték a hazai pályát, továbbá a salamancaiak final four-törekvéseit, és túl szigorúak voltak a védőmunkánkkal szemben. Persze hozzá kell tenni, hogy a túloldalon sok egyéni extrateljesítmény volt” – mondta Fűzy Ákos vezetőedző.

Rózsa Gábor, a baranyaiak ügyvezetője ugyancsak optimistán nyilatkozott:

„Nem verhetetlenek a spanyolok. Így már nehezebb dolgunk van, de pénteken akkor is győzni kell, ennél sokkal jobban tudunk játszani. A bírók teljesítményéről annyit, hogy évek óta nem kaptunk 28:14-es faultarányt, továbbá az ellenfél 27 büntetőt dobott, míg mi csak 13-at.”

A mecsekaljai gárda egyébként nem sokat pihenhetett, mivel már éjjel 3 órakor elindult haza Salamancából. A 300 km-es buszutat követően repülővel Madrid, Prága és Budapest érintésével érkeznek haza a késő délutáni órákban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik