Kiadós moszkvai vereséggel kezdtek az Euroligában a pécsi lányok

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 18:22
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben idegenbeli vereséggel kezdett a MiZo Pécs 2010 együttese, amely Moszkvában a házigazda Dinamótól szenvedett 29 pontos vereséget. A félidőben még „csak” tizenegy pont volt a két csapat közötti különbség, ám a folytatásban mindössze 18 dobott pontig jutottak a mieink.
Nem találta saját rimusát és a Dinamo ellenszerét Rátgéber László együttese
Mirkó István (archív)
Nem találta saját rimusát és a Dinamo ellenszerét Rátgéber László együttese
Nem találta saját rimusát és a Dinamo ellenszerét Rátgéber László együttese
Mirkó István (archív)
Nem találta saját rimusát és a Dinamo ellenszerét Rátgéber László együttese

A pécsi klub hivatalos honlapjának, a mizopecsbasketball.hu internetes oldal beszámolója szerint az első percekben 5-5-ig még tudta a lépést tartani ellenfelével a pécsi együttes, de a házigazdák akkor Jekabsone-Zogota vezérletével 11-0-s részeredményt produkáltak, amely „ütéstől” nemcsak padlóra kerültek a vendégek, hanem a mérkőzés végéig ott is maradtak.

Rátgéber László, a pécsiek mesteredzője időkéréssel próbálta megtörni az ellen lendületét, amely sikerült is, saját csapatát azonban nem nagyon sikerült kivezetnie a gödörből.

Kimaradt büntetők, az átlagosnál is bizonytalanabb és pontatlanabb kinti dobások jellemezték a negyed végére még így is hétpontos hátrányra felzárkózó pécsieket.

A második negyedben is a légiósaira építő Dinamo akarata érvényesült, így a Rátgéberi időkérés 34-19-nél igencsak indokolt volt. Fegyverneky kosarával indult a felzárkózási roham, a nagyszünetre ennek köszönhetően tizenegy pont volt a két együttes közötti különbség.

A harmadik negyed maga volt a rémálom a pécsieknek, egyben a mérkőzés is eldőlt. A magyar együttes tágjai összesen hét dobott pontig(!) jutottak ebben a játékrészben, és miután a vendéglátók 10-0-lal zárták a felvonást, előnyük a bejező rész előtt a beláthatatlan 18 pontra nőtt.

Lepattanózásban ég és föld volt a kélt együttes teljesítmény, de a pécsiek tőlük szokatlanul ritka gyatra, tíz százalék körüli távoli dobásmutató is önmagáért beszél.

A záró részre így már csupán az maradt kérdés, mennyi lesz a végeredmény, végül 29-nál állapodtak meg, pedig volt már harminc fölött is.

A pécsi csapatból egyedül a fiatal Krivacevic Tijana teljesítménye emelhető ki egyedül, aki a hajrában szerzett négy pontjával a meccsen összesen tizenegyig jutott.

A Pécs jövő héten – november 15-én, csütörtökön - a litván TEO Vilnius együttese ellen javíthat, a találkozó este 18:00 órakor kezdőik.

EUROLIGA, NŐK, D CSOPORT, 1. FORDULÓ:

DINAMO MOSZKVA (OROSZ)-MIZO PÉCS 2010 77-48 (20-13, 21-17, 14-7, 22-11)
Helyszín: Moszkva, nézőszám: 1 000, játékvezetők: Dovidavicius (litván), Csajkovszkij (ukrán), Andersson (finn)
DINAMO MOSZKVA: Martínez 6/3, JEKABSONE 28/6, VOLNAJA 10, KUBLINA 11/6, Bales 6. CS: Dacic 6, Schumacher 4, Firszova 4/3, Popova 2, Rjuhina.
MIZO PÉCS 2010: Iványi 5, Fegyverneky 7, Mészáros 3/3, Podrug 8, Graziane 5. CS: Krivacevic 11, Sarok, Heller 5, Somogyi, Vajda 4/3.
Az eredmény alakulása: 1. p.: 5–5. 8. p.: 20–8. 12. p.: 20–15. 18. p.: 35–19. 27. p.: 45–37. 32. p.: 60–39. 39. p.: 74–44
Kipontozódott: Dacic (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Rátgéber László: Jó néhány játékosom szerény teljesítményt nyújtott. Átalakult csapatomnak sok idő kell, hogy hozzászokjon az Euroliga légköréhez. Remélem, ennél azért jóval több van az együttesemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik