Kihirdették a következő év csapatát a bajnok soproniaknál

Vágólapra másolva!
2007.05.22. 15:23
Ez az ő idényük volt: a soproniak minden fronton felülmúlták a nagy rivális pécsieket, akiket összesen hatszor vertek meg a pályán. De nem csupán az eredményesség tekintetében jár jelenleg legnagyobb itthoni ellenfele előtt az MKB-Euroleasing, hanem a csapatépítés terén is: már a bajnoki cím megszerzését követő hét legelején kihirdette a következő évad csapatát Török Zoltán ügyvezető.
Semsei Barbara
Semsei Barbara
Semsei Barbara
Semsei Barbara
Semsei Barbara
Semsei Barbara

Az aranyérmesek közül megmaradó nyolctagú váz, vagyis a bolgár Albena Branzova, Eördögh Edit, az ukrán Olekszandra Gorbunova, Honti Kata, Horváth Zsuzsanna, Károlyi Andrea, Kocsis Boglárka és Németh Bernadett mellé négy új játékos érkezik, akiknek az átlagéletkora kereken húsz esztendő.

A tavalyi U20-as Európa-bajnokságon éppen Sopronban ezüstérmet nyerő Horti Dóra és Semsei Barbara voltaképpen visszatér pályafutása legnagyobb sikere színhelyére, de szerződést kötöttek a zöld-sárgák két külföldivel is: a South Carolina egyetemen az idén diplomázó 22 esztendős horvát Iva Sliskoviccsal, valamint a roppant tehetséges, 18 éves szerb Jelena Milovanoviccsal. Mindketten 190 centi magasak, és mind a ketten szemtelenül fiatalok – miként az egész együttes!

Bátor döntésre jutott a bajnokság és a Magyar Kupa legutóbbi győztesének vezetősége, amely a finálé utolsó napján lezárult könyvvizsgálat végkimenetelének majdnem anynyira örült, mint a döntő eredményének. A 2006-os esztendőt ugyanis több mint 21 millió forintos eredménnyel zárta a Sopron női kosárlabdacsapatát működtető Raabersport Kft.

Igazán szép napokat él tehát át a leghűségesebb város leghíresebb reprezentánsa, amelynek első számú elöljárója, Török Zoltán a következőkben látja az elsőség titkát:
„Két okra vezethető vissza sikerünk. Egyrészt, bár sokan kritizáltak miatta, az idén egyértelműen bebizonyosodott, hogy csapatot építünk immár évek óta, és ez a csapat nem csak szakmai téren érett be, időközben valódi, morálisan és pszichésen is erős közösséggé formálódott. Amelyben az elsőtől az utolsó emberig mindenki elvégezte a feladatát, és elfogadta a soproni alapelvet, hogy bárhogy is válunk el egymástól este, másnap reggel mindig tiszta lappal indulunk. Az idényünk mentes volt minden feszültségtől, a lányok toleránsak voltak egymással, és ez az egymást elfogadó magatartás segített át bennünket összes holtpontunkon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik