A Golden State Warriors megszakította a Dallas nagy menetelését

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 08:32
Több mint egy hónap után kapott ki újra a Dallas Mavericks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A texasiakat 17 sikeres mérkőzést követően a Golden State Warriors együttese győzte le.
Avery Johnson vezetőedző és Jason Terry a dallasi kispadon
Reuters
Avery Johnson vezetőedző és Jason Terry a dallasi kispadon
Avery Johnson vezetőedző és Jason Terry a dallasi kispadon
Reuters
Avery Johnson vezetőedző és Jason Terry a dallasi kispadon

Január 25-én a Chicago Bulls ellen szenvedett vereséget legutóbb a Dallas Mavericks, és a texasiak akkor valószínűleg nem gondolták, hogy a következő 17 meccsen nem találnak legyőzőre.

Pedig így történt, csak a 18. meccsen, bő egy hónappal az utolsó vereségük után hagyták csak el újra vesztesen a pályát.

A dallasiak veresége már csak azért is meglepő, hiszen egy nappal korábban meggyőző fölénnyel, 36 ponttal diadalmaskodtak egy másik kaliforniai csapat, a Los Angeles Lakers otthonában. A Golden State Warriors ellen azonban nem lehetett semmit látni abból a jó teljesítményből: gyenge védekezés és támadás jellemezte a csapatot.

A német sztár, Dirk Nowitzki sem csillogott, 11 próbálkozásából három volt sikeres, mindössze 13 pontot szerzett, hét eladott labdája is volt, ráadásul a harmadik negyedben technikait is ítéltek ellene a játékvezetők.

A GSW szerezte egyébként a mérkőzés első nyolc pontját, ez már valamennyire előrevetítette, hogy a kedd hajnali nem a Mavs meccse lesz. A találkozó legeredményesebb játékosa Mickael Pietrus lett a maga 20 pontjával.

Leandro Barbosa újabb remeklésével – három mérkőzés alatt másodszor szerzett 32 pontot – nyert hazai pályán a Phoenix. A Suns egyébként is remek formában van, az All Star-gála óta tíz meccset nyert, mindössze egy vereség rondít bele az összképbe.

A Memphis otthonában törte meg öt mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát a New Jersey. Vince Carter 30 ponttal zárt, míg Mikki Moore karriercsúcsot jelentő 24 pontot dobott. Vereségével a Grizzlies maradt az egyetlen csapat, amely még nem tudott egymás után két mérkőzést megnyerni az idei szezonban.

A New Jerseyhez hasonlóan a Charlotte is egy rossz sorozatot tört meg, ők nyolc mérkőzés után tudtak újra nyerni.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 126. JÁTÉKNAP
Phoenix Suns-Houston Rockets 103-82
Charlotte Bobcats-Orlando Magic 119-108
Memphis Grizzlies-New Jersey Nets 102-113
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 93-108
Golden State Warriors-Dallas Mavericks 117-100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik