Női kézilabda: Nora Mörk nem mondja le a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 13:05
null
A győri Nora Mörk továbbra is a válogatott rendelkezésére áll (Fotó: Tumbász Hédi)
Megoldódni látszik Nora Mörk hónapok óta húzódó ügye: a Győri Audi ETO és a norvég női kézilabda-válogatott klasszisa megállapodott a szövetséggel, hogy ha felépül súlyos keresztszalag-sérüléséből, akkor a nemzeti csapat rendelkezésére áll.

A Győri ETO kézilabdázója novemberben jelentette be, hogy feltörték a telefonját és ellopták a privát intim fotóit, ennek volt köszönhető, hogy ősszel a megszokottnál gyengébb teljesítményt nyújtott néhány mérkőzésen.

A tettest, egy húszas éveiben járó férfit ugyan elkapta és kihallgatta a rendőrség, de a fotók internetes elterjedését nem tudták megakadályozni.

Januárban Mörk elárulta, hogy a horvátországi Európa-bajnokságon szereplő norvég férfiválogatott tagjai is megosztották egymás között a képeit. Miután a helyi szövetség nem tett ellene semmit, és nem kért bocsánatot, az átlövő a válogatottság lemondását fontolgatta.

A héten a norvég szövetség elnöke, Kare Geir Lio és Nora Mörk néhányszor találkozott egymással, majd a sportvezető azt mondta a Tv2.no portálnak: „Nagyon boldogok vagyunk, mert Nora kifejezte azon szándékát, hogy folytatja szereplését a nemzeti csapatban. Megállapodtunk abban, hogy új intézkedéseket hozunk az ilyen helyzet kezelésére, és Nora szerint ezek elegendőek lesznek.”

Mörk jelenleg műtét után lábadozik, a február 5-i, Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen elszakadt a keresztszalagja. A visszatérésére legalább fél évet várni kell. A Vg.no portálnak Anne Froholdt, a válogatott orvosa azt mondta, ahhoz, hogy a játékos a november 29-én rajtoló franciaországi Európa-bajnokságon ott lehessen, a november elején már játékra kész állapotban kell lennie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik