Női kézi: Gyönyörű lesz ismét visszatérni Győrbe – Eduarda Amorim

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 11:38
Eduarda Amorim májusban visszatér korábbi sikerei színhelyére (Fotó: Nagy Gábor)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC legendás játékosa, Eduarda Amorim egy északmacedón szakportálnak adott interjút, amelyben egyebek mellett győri időszakáról beszélt, de kitért arra is, hogy hamarosan nagy megtiszteltetés éri volt csapatánál: a Vipers Kristiansand elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő során ugyanis visszavonultatják a mezét.

Az északmacedón 24rakomet.mk szakportál terjedelmes interjút készített Eduarda Amorimmal, a Győri Audi ETO KC korábbi kiválóságával – szúrta ki a Kisalföld.hu. A brazil játékos több kérdést is érintett, beszélt például pályafutása kezdetéről, a győri időszakról, és arról, milyen megtiszteltetés éri majd hamarosan korábbi klubjánál.

„Győrben szerettem volna befejezni a pályafutásomat, de az utolsó idény már nagyon kimerítő volt számomra – idézte fel Eduarda Amorim, aki győri pályafutása alatt egyebek mellett tíz bajnoki címet és öt BL-elsőséget gyűjtött be a csapattal. – Nem volt bennem elég energia, nem volt semmi, ami motiválhatott volna, kaotikus volt a légkör, ráadásul az edző és a vezetőség között sem volt meg az összhang. Azt gondoltam, nem így, nem ilyen érzéssel akarok elbúcsúzni a kézilabdától. Szóltam a menedzseremnek, hogy el akarok menni. Sokan nem tudták megérteni, hogy Oroszországba szerződtem, de Rosztovban újra szabadnak éreztem magam és csak a játékra kellett koncentrálnom. Boldog voltam, sajnáltam, hogy a háború miatt távoznom kellett. Utána Romániába mentem, reméltem, hogy a CSM Bucuresti-tel a Bajnokok Ligája négyes döntőjében fejezhetem be a játékot, de nem sikerült bejutnunk, ami miatt sírtam.”

A győriek korábbi közönségkedvence az interjúban visszaemlékezett pályafutása két különösen kedves évére: „Az egyik kétezertizenhárom, amikor az ETO-val megszereztük az első Bajnokok Ligája-címet, Brazíliával pedig világbajnok lettem, ráadásul szintén ebben az évben volt az esküvőm párommal, Dejannal. Kétezertizenhét pedig a budapesti final four és a Vardar ellen hosszabbításban megnyert BL-döntő miatt marad emlékezetes.”

Amorimot nagy megtiszteltetés éri majd májusban, a győri klubvezetőség ugyanis úgy döntött, visszavonultatja a mezét. „Győrben visszavonultatják a mezemet a májusi BL-negyeddöntő során. Nagy megtiszteltetés, nagyon érzelmes és gyönyörű lesz ismét visszatérni” – fogalmazott.

A korábbi klasszis 2022-es visszavonulása után sem távolodott el szeretett sportágától, jelenleg férjével és lányával Észak-Macedóniában él, és játékosügynökként tevékenykedik, de elmondása szerint másodedzőnek is felkérték az északmacedón női válogatotthoz. Tagja a Brazil Olimpiai Bizottság játékosbizottságának, s folyamatosan képezi magát, mert fejlődni szeretne, hogy megszerzett tudásával minél többet segíthessen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik