Női kézi: ügyvédhez fordult a Győrtől menesztett dán edzőpáros

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 17:22
Úgy tűnik, elmérgesedett a viszony Ulrik Kirkely és a klub között (Fotó: Nagy Gábor)
A dán TV2 Sport információja szerint pénzügyi vita támadt a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC, illetve két korábbi edzője, Ulrik Kirkely és Kristian Danielsen között.

A TV2 Sport információi szerint a két fél olyannyira nem ért egyet abban, hogy a dán edzőket – szerződésük szerint – az elbocsátásuk után miként kell kifizetni, hogy a vita most bíróság elé kerülhet – szúrta ki a Kisalföld.hu.

Mint arról korábban már portálunkon is írtunk, Kirkelyt és Danielsent az elbukott Magyar Kupa-döntő után menesztették a győriek, akik a mosonmagyaróvári és az FTC elleni, idegenbeli bajnoki vereség miatt a bajnoki címért folytatott versenyfutásban szinte kilátástalan helyzetbe kerültek.

A Kisalföld a TV2 Sportra hivatkozva úgy értesült: Kirkely és Danielsen nem kaptak fizetést azóta, hogy kirúgták őket, ezért a két dán szakember most ügyvédet fogadott.

„A mi álláspontunk az, hogy folyamatos párbeszéd van a felek közt, de az előzetes megállapodáshoz és a szerződésben foglaltakhoz híven egyik oldalnak sem áll jogában, hogy információt adjon ki harmadik fél részére, így a sajtónak sem, még a szerződés felbontása után sem. Ezért az üggyel kapcsolatban nem áll módunkban további tájékoztatást adni” – írta az Audi-ETO e-mailben a TV2 Sportnak, és ezt erősítette meg a Kisalföldnek is Szabó Tamás nemzetközi igazgató.

Mint ismert, a dán edzőpáros távozása után a Győr már szerződtette a svéd Per Johanssont a vezetőedzői posztra. A szakember megbízatása egyelőre az idény végéig szól.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik