EJ, strandkézilabda: döntős a magyar válogatott

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 11:51
null
Döntőben a válogatott (Fotó: mksz.hu)
A csoportkör után az Európai Játékok elődöntőjében is legyőzte Portugáliát férfi strandkézilabda-válogatottunk, amely az esti döntőben Spanyolországgal találkozik.

 

Az Európa-bajnokság után az Európai Játékokon is kétszer találkozott Portugáliával a magyar strandkézilabda-válogatott, az Eb elődöntőjében és a tarnówi torna csoportkörében is legyőzte riválisát. Csütörtök délelőtt már a döntőbe jutás volt a tét, látványosan is kezdtek a csapatok, az első percekben nem a kapusok voltak a főszereplők. A játékrész második felére feljavult a mieink védekezése, támadásban pedig változtatott Gulyás István, a középre belépő Vizes Patrik többször is jól adta fel a labdát Kun Attilának, aki kínai figurákat váltott gólra. Ellépni nem tudtunk a portugáloktól, és bár a hajrában végig lépéselőnyben voltunk, a portugálok időkérés után támadhattak az egyenlítésért. Nahaj László azonban bravúrral kivédte Thiago Costa lövését, így a fordulatos első félidőt 22–20-ra megnyerték a mieink.

Öt perc sem telt a második szakaszból, amikor már időt kellett kérniük a portugáloknak, válogatottunk ugyanis lendületesen, jó ritmusban játszott. Támadásban Kun és John András, védekezésben Hajdú Péter volt a vezér, Nahaj pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, büntetőket is hárított. A portugálok a jobb szélen erőltették a támadásokat, egyre több tiszta helyzetet alakítottak ki, és az utolsó két percbe érve négy pontra zárkóztak. A végjátékban viszont a magyar válogatott volt a higgadtabb, Gulyás István tanítványain érződött, hogy jobban akarják a győzelmet, mint ellenfelük.

Nemcsak akarták, hanem tettek is érte, 2:0-s sikerével férfi strandkézilabda-válogatottunk bejutott az Európai Játékok döntőjébe, 20.30-as kezdettel Spanyolország lesz az ellenfél Tarnówban.

STRANDKÉZILABDA
ELŐDÖNTŐ
Magyarország
–Portugália 2:0 (22–20, 20–14)

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik