Parti András és Módos Gabriella a dobogó tetején Győrújbaráton

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 11:42
Véget értek az idei hegyikerékpáros maraton sorozatok: a hétvégi győrújbaráti verseny alkalmával a Groupama Magyar Kupa – és egyben a Pannon Maraton – sorozat az utolsó fordulójához érkezett. A szeptember 23-i viadal során még lehetősége volt a montisoknak az összetettbeli javításra, de például a hölgyeknél magabiztosan vezető Simon Emese inkább jogi államvizsgájára készült, számára már korábban eldőlt a tabellaelsőség.

A Groupama Maraton Magyar Kupasorozatban hat futam alapján rangsoroltak, mindenkinek a leggyengébb eredménye kiesett. A Győr melletti eseményen rajthoz állt az elit férfiak bajnoka, Hasenfratz Péter, akinek a harmadik hely is elég volt megőrizni összetett első helyét.

Az urak mezőnyében – amolyan maratonos kitérőként – az olimpiai crossz szakágban az olimpiai kvalifikációért küzdő Parti András és Buruczki Szilárd is versenybe szállt, a 122 kilométeres távon a sprintcsata után előbbi első, utóbbi második helyen zárt a magyar bajnok előtt.

Az elit nőknél Módos Gabriella ezúttal nyerni tudott – igaz, néhányan letértek a kijelölt útvonalról. A hivatali óráiban főtitkárként tevékenykedő – hazai pályán tekerő – hölgy végül Horváth Ágnest és Dósa Esztert megelőzve lett Győrújbarát győztese. A résztvevők 31, 60 és 122 kilométeres távon indulhattak, a rendező George KSE több mint 25 kategóriában hirdetett győztest.

„A verseny három távján négy ország összesen 420 indulója vett részt - mondta Szűcs „Leon” Ferenc, a Győrújbarát Maraton szervezője. - Őszies, kellemes idő fogadta a bringásokat. A pálya tekerhető volt két hét eső után is, némi dagonyával. Sajnos az emberek nem veszik figyelembe a veszélyeket, ennek következtében a pálya nehézségéhez képest sok bukást könyvelhettünk el. Újabb évadon vagyunk túl, több versenyt is megszerveztünk a térségben. Köszönjük a részvételt, jövőre folytatás következik!"

A Triálosok országos bajnokságára szeptember 23.-án, Budapesten került sor. A Magyar Köztársaság Bajnokai 2007-ben: Stefán Tamás (kezdő), Dorkó Zsolt (senior), Hegedűs László (20" és 26”junior), Mátyási Zoltán (20" elit) és Stefán László (26" elit).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik