Hegyikerékpár-vb: Benkó Barbara hetedik a junioroknál

Vágólapra másolva!
2007.09.05. 17:39
A magyar kerékpársport számára szenzációs nemzetközi eredmény született a skóciai Fort Williamben hétfőn megkezdődött hegyikerékpáros világbajnokságon. Az olimpiai cross szakág junior női mezőnyében a Pilis Cross Country Club fiatal tehetsége, Benkó Barbara a magyar mountain bike sport minden idők egyik legjobb eredményét elérve a hetedik helyen zárt.
A három körös, közel 23 kilométeres verseny rajtjánál 34 kerekes sorakozott föl, a győztes végül az ukrán Alla Bojkova lett.

"Folyamatosan második napja esik az eső, mely a futam végére állt el - mondta Benkó László, Barbara edzője, egyben édesapja befutó után. - Nem volt kifejezetten extrém a pálya, különösebb technikai elemek nem voltak benne."

"Érdekes, hogy Barbi két és fél hete a pilisborosjenői Merida Kupán az ukrán győztesnek nyolc percet adott, néhány napja pedig Mariborban hét percet..."

A vb-hez kapcsolódó magyar vonatkozású hír, hogy a triál 20 -ban induló Hegedűs László (Gyöngyház Team SE) bringáját elkeverték a repülőtéren, így nem tudott részt venni a mai elődöntőn. Marad számára a 26-os kategória, reméljük annál nagyobb lendülettel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik