Erste Liga: Amikor elvertük a Fradit – Benk Andrásnak ez volt a legemlékezetesebb meccse az idényből

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 09:02
null
Véget ért az Újpesti TE idénye a jégkorong Erste Ligában, miután a Gyergyói HK söpréssel jutott be a negyeddöntőbe. A negyedik mérkőzés után Benk András csapatkapitány a lila-fehérek idei teljesítményét, Sárpátki Tamás pedig a sikerrel megvívott párharcot érétkelte az NSO Tv-nek.

„Amikor elvertük a Fradit. Az első öt egymás elleni meccsünkön ez nem sikerült, és amikor a hatodikon végre elvertük őket, az nagyon jó érzés volt” – válaszolta Benk András arra a kérdésre, hogy az Újpest melyik győzelme volt a legemlékezetesebb a 2023–2024-es idényben. 

Ez a kérdés azért vált aktuálissá, mert a liláknak befejeződött az idei bajnokság, miután az Erste Liga negyeddöntőjében a Gyergyói HK söpréssel múlta őket felül. Videónkban az UTE csapatkapitánya így nemcsak a negyedik, 6–2-es gyergyói győzelemmel végződött összecsapást értékelte, hanem az idényt is összegezte, külön kitért arra, hogy mennyi saját nevelésű fiatalt építettek be a csapatba, s azt is elmondta, milyen volt együtt dolgozni Markus Juurikkalával, aki ettől az idénytől lett a csapat vezetőedzője. 

Az elődöntőbe jutott gyergyóiaktól Sárpátki Tamás beszélt az NSO Tv-nek a lila-fehérek elleni párharcról , kiemelte, hogy a negyedik meccsen elért siker zsinórban a tizennegyedik győzelmük volt, ami magáért beszél. Természetesen szóba került a folytatás is, amely előtt reméli, Szilassy Zoltán ad nekik egy kis pihenőt.

ERSTE LIGA 
NEGYEDDÖNTŐ
SC Csíkszereda (romániai)–Budapest Jégkorong Akadémia HC 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)
A párharc állása: a Csíkszereda 2–1-re vezet
Újpesti TE–Gyergyói HK (romániai) 2–6 (0–0, 1–5, 1–1)
A párharc győztese: a Gyergyói HK 4–0-val jutott tovább
Debreceni EAC–FTC-Telekom 3–2 (1–0, 2–0, 0–2)
A párharc állása: az FTC 3–1-re vezet
DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov (romániai) 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)
A párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik