Osztrák hokiliga: sorozatban ötödször nyerhet a Volán pénteken

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 09:30
null
Horváth Dominik 96.5 százalékos hatékonysággal véd, ezzel jelenleg ő a liga legjobb kapusa (Fotó: VSV-Krammer)
Linzbe utazik a Fehérvár, hogy tovább nyújtsa négymeccses győzelmi sorozatát.

Nehéz dolga lesz Olivier Roy-nak, ha meg akarja tartani – a visszaszerezni kifejezés már talán helytállóbb – első számú helyét a Hydro Fehérvár AV19 kapujában. Fiatal kollégája, Horváth Dominik ugyanis elképesztő statisztikáival kellemes terhet rak a vezetőedző vállára, akinek két nagyszerű kapus közül kell választania. A 22 éves magyar a pénteki játéknapot megelőzően 96.5 százalékos védési hatékonyságával az első helye állt az osztrák bázisú ICEHL kapusai között, és teljesítményével kétségtelenül nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Volán nem kapott ki a legutóbbi négy mérkőzésén.

Legközelebb péntek este bizonyíthat, mikor csapata Linzbe utazik, hogy az eddig gyengélkedő, csak a tabella tizedik helyén álló osztrákokkal mérje össze erejét. A forma egyértelműen a székesfehérváriak mellett szól, de már az idényben is láttunk arra példát, hogy két jól sikerült találkozót két kijózanító vereség követett, szóval két lábbal a földön (jégen?) kell maradnia a Volán játékosainak.

„A meccs előtti megbeszélésen felhívtuk a srácok figyelmét arra, hogy vannak helyzetek a jégen, amikor túl sokat kockáztatunk, olyan, kissé szerencsés periódusok, amikor az ellenfelünk nem tud gólt lőni, aztán mi hirtelen lerohanjuk őket és betalálunk. Ezeket a kényesebb szituációkat elemeztük, hogy mikor mit erőltessünk. Szeretnénk elkerülni, ami néhány évvel ezelőtt megtörtént, hogy sokgólos meccseket nyertünk az alapszakaszban, harmadikként végeztünk, majd a rájátszásban visszaütött, hogy nem álltunk készen arra, hogy megfelelően védekezzünk. Szeretném meghagyni a szabadságot a támadásokban, de nagyon fontos a pozíciók tartása és a fegyelmezettség is. Nagyon messze még az idény vége, alázatosnak kell maradnunk”    – mondta a Volán vezetőedzője, Kiss Dávid, aki már többször hangoztatta, hogy fontos megtalálni a középutat a szervezett és a kreativitásra épülő improvizációs jégkorong között.

A lehetőség adott a kísérletezésre, a Volán kedvező helyzetből várja a folytatást, és bőven van még idő, hogy az alapszakaszban felfedezett hibákat a rájátszásig kijavítsa a csapat.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
19.15:
Black Wings Linz (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik