Jégkorong: tengerentúlról hazatérő játékossal erősített a FTC

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 11:57
A Ferencváros jégkorongcsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Banga Nándort, a Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club pedig azt, hogy Keresztes Leventével erősítette meg a keretét.

Banga az Újpest színeiben kezdett jégkorongozni, 2021-ig végigjárta az lilák utánpótláscsapatait, de közben bemutatkozhatott a felnőttek között is. 2021-ben az amerikai Connecticut Jr. Rangers együtteséhez igazolt, ahol első szezonjában az USHPL Premier ligában is tudta hozni a pont per meccs átlagot. Legutóbbi idényében 29 meccsen 9 pontig jutott az NCDC-ben.

„Banga Nándor érkezésével, Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a két korábban bejelentett friss igazolással, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 16 főt számlál az FTC-Telekom a 2023–2024-es idényre készülő kerete” – írja a klub honlapja.

Közben a Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club is új játékost igazolt a 21 éves Keresztes Levente személyében. A klub Facebook-oldala így ír róla:

„A fiatal csatár a MAC korosztályos csapataiban évről-évre rengeteg pontot termelt, aztán a 2019–2020-as szezont már a Twin City Thunder csapatánál töltötte a tengerentúlon. Itt is erős szezont hozott: meccsenként pontot átlagolt.

Ezután került a New Jersey Jr. Titans csapatához a keleti partra, és az utóbbi három szezont itt töltötte. A 2022–2023-as idényben nagyon termékeny volt, 58 mérkőzés során 18 gólt és 34 gólpasszt szerzett. Gólok számában a 4. legjobb volt csapatában, gólpasszok számában pedig holtversenyben az élen végzett.

A kanadai táblázaton szerzett 52 pont a második legtöbb volt New Jerseyben. Ráadásul a +/- táblázaton +26-tal az első helyen végzett, de az egész NAHL ligát tekintve is holtversenyben a 15. helyen szerepelt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik