Jégkorong: „Van egy-kettő, de egyik sem olyan erős, mint a mi pálinkánk”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 11:03
Mit gondolunk mi, magyarok a finnekről? Jól bírják a hideget? Hűvösek, mint Kimi Räikkönen? Nagy Krisztián testközelből tapasztalta meg, milyen az élet Finnországban, ezért arra kértük a magyar jégkorong-válogatott csatárát, hogy ossza meg velünk tapasztalatait az északiak kultúrájáról. 

Olyan alkoholos ital talán nem is létezik Finnországban, amelyről a népszerű folk-metál banda, a Korpiklaani még ne énekelt volna. No de nem árt tudni a következő napokat Tamperében töltő magyar szurkolóknak, hogy van-e a finneknek olyan nemzeti italuk, mint nekünk a pálinka?

„Van egy-kettő, de egyik sem olyan erős, mint a miénk” – ezt a választ kaptuk Nagy Krisztiántól, aki eddigi karrierje során három idényt töltött el az északiaknál, így van tapasztalata arról, milyen a finn kultúra, s az mennyiben tér el a magyartól. Nos, csatárunk szerint olyan sok különbség nincs, és őt is maximum az lepte meg, hogy a finnek igazából nem bírják a hideget. A hideg, mint olyan, inkább a szociális kapcsolataikban jelentkezik – magyaránhűvösek, mint Kimi Räikkönen.

Hogy mire büszkék még a fent említett Formula–1-es világbajnokuk, illetve a világelithez tartozó jégkorongjuk mellett? S milyen idő várható Tamperében május elején? Videónkban erre is választ kapunk Nagy Krisztiántól.

JÉGKORONG-VB, 2023
A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA(magyar idő szerint)
Május 13., szombat
15.20:
Magyarország–Dánia
Május 14., vasárnap
11.20:
Magyarország–Egyesült Államok
Május 16., kedd
19.20:
Magyarország–Franciaország
Május 18., csütörtök
15.20:
Magyarország–Svédország
Május 19., péntek
15.20:
Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap
15.20:
Magyarország–Németország
Május 22., hétfő

19.20:Magyarország–Ausztria

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik