Női jégkorong: egygólos KMH-siker Zágrábban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.25. 12:47
null
A debütálás nagyszerűen sikerült!
A DEBL alapszakaszában a Kanadai Magyar Hokiklub női jégkorongcsapata Zágrábban 2–1-re nyert a horvát KHL Gric Zagreb vendégeként. A magyar együttes a 45. percig egygólos hátrányban volt, onnan sikerült fordítania.

„Büszke vagyok a lányokra, hogy a korábbi horvát válogatottakat soraikban tudó zágrábiak ellen ilyen színvonalas mérkőzést tudtunk játszani – mondta Fodor Zoltán edző. – Nagyon hajtós meccs volt, rendkívül sokat kellett koriznunk, de a küzdés és a taktikai fegyelem végül meghozta számunkra a sikert. Elsősorban ez volt a kulcsa annak, hogy az utolsó harmadban fordítani tudtunk.”

A budapesti együttes másnap 3–1-re kikapott az SPG Caps Flyers/Highlanders otthonában. A győztes csapat a tabellán pontszámban beérte a vesztest, amely eggyel több mérkőzést játszott nála.

A Kanadai Magyar Hokiklubhoz kapcsolódó hír, hogy a XI. kerületi együttes öt csapattal képviseltette magát a Városligeti Műjégpályán megrendezett Magyar Hoki Napján. A két U10-es és két U8-as korosztályos együttes mellett először szerepelt együtt az U8-U10 korú lányokból álló KMH Girls. Utóbbit a KMH EWHL-keretének oszlopos tagjai, az U25-ös válogatott játékosai, Somogyi Vivien és Ungár Rebeka vezették, akik a szezon folyamán végig meghatározó szerepet töltöttek be a játékosok fejlődésében. A debütálás nagyszerűen sikerült, a kislányok a délelőtt folyamán zajló U10-es tornán, egyedüli csupa lányból álló csapatként bizonyíthattak a többi résztvevő együttes ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik