Életmentő műtétet hajtottak végre a floridai Richard Zedniken

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 08:38
Nyolc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 121. játéknapján. A ligaelső Detroit sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal az Anaheim Ducks győzte le a Red Wingset. Buffalóban 15 percet állt a játék, amikor Richard Zedniket csapattársa esés közben véletlenül nyakonrúgta, és a korcsolya felvágta a torkát. A Panthers szélsőjét kórházba kellett szállítani, és sikeres műtétet hajtottak rajta végre.
Richard Zednik (balra) itt még akcióban
Getty Images
Richard Zednik (balra) itt még akcióban
Richard Zednik (balra) itt még akcióban
Getty Images
Richard Zednik (balra) itt még akcióban

A Buffalo-Florida meccset 5-3-ra nyerték a hazaiak, de az utolsó szűk tíz percben igazából egyik csapat sem volt ott fejben a pályán. Mindenki azon gondolkodott: mi lehet Richard Zednikkel?

A Panthers szélsője ugyanis súlyos sérülést szenvedett a meccsen: Brian Campbell és Olli Jokkinen csapott össze, mindketten a földre kerültek, és esés közben a finn korcsolyája az éppen arra járó Zednik nyakát érte. A 32 éves játékos még le tudott korcsolyázni a pályáról, majd kezelésbe vették az orvosok. Később kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre a rengeteg vért vesztő játékoson. A beavatkozás sikeres volt, a szlovák szélső állapota stabil.

A mérkőzés körülbelül 15 percet állt, mivel a pályára került vért fel kellett törölni.

Pittsburghben Jevgyenij Malkin remekelt, az orosz klasszis nem csak gólt szerzett, de csapata másik három találatában is szerepet vállalt, így a Penguins – továbbra is Sydney Crosby nélkül – legyőzte a Philadelphiát.

Nem megy viszont a Detroitnak, ugyanis a ligaelső újabb vereséget szenvedett, ezúttal az Anaheim Ducks győzte le őket. A címvédőnek ez volt sorozatban a negyedik sikere.

Hosszabbítás döntött Washingtonban, ahol Mike Green gólja döntött. A fővárosiaknál Olie Kolzig 700. mérkőzését játszotta, és nem is védett rosszul, hiszen 31 lövést hárított.

Három helyszínén szétlövést láthattak a nézők, ebből a Columbus, a St. Louis és a Vancouver jött ki győztesen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 121. JÁTÉKNAP:
Pittsburgh Penguins Philadelphia Flyers 4-3
Washington Capitals New York Rangers 3-2 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings Anaheim Ducks 2-3
Columbus Blue Jackets Los Angeles Kings 2-3 – szétlövés után
St. Louis Blues Minnesota Wild 1-2 – szétlövés után
Buffalo Sabres Florida Panthers 5-3
Phoenix Coyotes Nashville Predators 3-6
Vancouver Canucks Chicago Blackhawks 3-2 – szétlövés után


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik