Egyenlített az Ancsin-csapat, Horváth András góllal tért vissza

Vágólapra másolva!
2007.02.23. 20:52
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság, a Borsodi Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén az Újpest idegenben 3-1-re verte vendéglátóját, a Dunaújváros csapatát, így a fináléba jutásról az ötödik összecsapás dönt majd szerdán a Megyeri úton. A találkozó 18.30 órakor kezdődik.
Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza
Meggyesi Bálint
Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza
Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza
Meggyesi Bálint
Horváth András (balra) eltiltása után góllal tért vissza

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Még el sem kezdődött a mérkőzés, a vendégek máris szenzációval szolgáltak: a múlt héten elküldött válogatott védőt, Horváth Andrást visszahívták és a második sor védőjeként máris játéklehetőséghez jutott. A csapatkapitányi tisztséget viszont nem kapta vissza, azt a védő örökébe lépett Ladányi Balázs tarthatta meg.

Bár szerdán a büntetőpárbajban győzött és az összesítésben 2-1-re feljött az Újpest, a lila-fehéreknek még mindig az életben maradásért kellett játszaniuk.

Ennek megfelelően rögtön a kezdést követően mezőnyfölényt harcoltak ki. Sokat korcsolyáztak, láthatóan motiváltabbak voltak a hazaiaknál, akiknél eközben ritka volt a két jó passz, így el sem jutottak helyzetekig.

Nem úgy a lilák, akik 8:36-nál Horváth András lévén megszerezték a vezetést. A visszatért válogatott védő emberelőnyös szituációban Peterdi lekészített korongját vágta a harmadvonalról elemi erővel laposan a hazai kapuba.

Hogy az első szünetben még csak eggyel mentek a vendégek, az kizárólag Ferjo kapus érdeme volt, aki bravúrok sorozatát mutatta be az újvárosi ketrec előtt.

A második harmadban feljött a hazai csapat, kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégcsapat kapusának, Gondának is minden tudására szüksége volt. Nem is maradt adós, minkét Ferjo sem, mindketten bravúrok sorát mutatták be.

A 36. percben aztán Szajbert Patrik egy kapuvasról lecsorgó korongot emelt közelről a hazai kapuba. Kettővel elhúztak a vendégek, de hasonló hátrányból a hazaiak tegnap kétszer is fel tudtak állni.

Az újvárosiak a harmad utolsó előtti percében szépítettek: kiállítás után a vendégek öt mezőnyjátékossal álltak fel a bedobáshoz(!), így további egy fővel megfogyatkoztak.

Záporoztak a kettős emberelőnyben játszó hazaiak lövései Gonda kapujára, Galanisz végül egy kapu mögül visszatett korongot lőtt az újpesti hálóba. Szépítettek a vendéglátók, akik így visszacsempészték maguknak a reményt a befejező(?) játékrészre.

A harmadik felvonásban próbált mezőnyfölényt kiharcolni a Dunaújváros, de a rutinos vendégek taktikusan tördelték a játékot. Aztán az utolsó percben Peterdi már a Ferjo által üresen hagyott kapuba talált be, eldöntve ezzel a mérkőzést.

BORSODI LIGA, ELŐDÖNTŐ, NEGYEDIK MÉRKŐZÉS:

DUNAÚJVÁROS - ÚJPEST 1-3 (0–1, 1–1, 0-1)
Dunaújváros, 2500 néző
V: Fazekas Gy. (szerbiai), Haszonits, Sós
DAB: Ferjo – Vargyas, Jobb, Magosi, Berta, Foltin, Erdélyi, Lencsés, Kiss Á., Galanisz 1, Azari, Hegyi, Holló, Sucko, Erdősi, Szilassy, Hüffner, Pozsgai, Király, Jonkl, Borsos. Edző: Vladimir Matejov
UTE: Gonda – Krulis, Jurasko, Ladányi, Voskár, Dubek, Gallo, Horváth A. 1, Buzás, Gergely Cs., Peterdi 1, Hetler, Szajbert K., Szajbert P. 1, Borbás, Papp V., Rencz, Sprencz, Coleman, Markó, Szirányi. Edző: Ancsin János, Baróti Zsolt
Az állás: 2-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik