Francia Kupa: könnyedén jutott a PSG a legjobb négy közé

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 23:16
Kylian Mbappé is betalált a Nice ellen (Fotó: Getty Images)
A Paris Saint-Germain könnyedén, 3–1-re nyert a Nice ellen a labdarúgó Francia Kupa negyeddöntőjének utolsó mérkőzésén, így bejutott a sorozat elődöntőjébe.

A párizsiak nem vesztegették az idejüket és az első pertől fogva hatalmas nyomást helyeztek a vendégek kapujára. A domináns játéknak hamar meg is lett az eredménye, már a 14. percben megszerezte a PSG a vezetést, amikor a labdát Fabián Ruiz juttatta gyönyörűen Kylian Mbappé elé, aki közelről nem hibázott. A gól után sem vett vissza a párizsi gárda és a 33. percben növelte is az előnyét. Egy nagy kapushiba után az előző találatnál gólpasszt adó Fabiánhoz került a labda, amit könnyedén be is lőtt a hálóba. Ezt követően egy pillanatra elkényelmesedett a Paris Saint-Germain, ami elég is volt a nizzaiak zárkózásához. A 37. percben Gaëtan Laborde helyezkedett jól és vette be az ellenfél kapuját, így csak egygólos hátránnyal fordultak a vendégek. 

A második félidőben azonban visszavette az irányítást a hazai gárda és a 60. percben ismét növelni tudta a különbséget. Lucas Beraldo érkezett egy beívelt labdára, amit a kapu közvetlen közeléből be is tudott fejelni. A lefújásig pedig már nem igazán változott a játék képe, komoly esélye nem akadt a továbbjutásra a vendégeknek, így a PSG került a legjobb négy közé. 

FRANCIA KUPA 
NEGYEDDÖNTŐ
PSG–Nice 3–1 (Mbappé 14., Fabián 33., Beraldo 60., ill. Laborde 37.)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Rouen (III.)–Valenciennes (II.) 1–1 – 11-esekkel 2–4
Lyon–Strasbourg 0–0 – 11-esekkel 4–2
Le Puy-en-Velay (IV.)–Rennes 1–3 (Adinany 61., ill. Theate 9., Bourigeaud 49., 82. – az elsőt 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik