PSG: „Számunkra ennek a történetnek vége” – költözésre készülnek a párizsiak

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 14:26
A Parc des Princes (Fotó: AFP)
Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke csütörtökön bejelentette, hogy miután nem sikerült megvásárolni a Parc des Princes-t, a labdarúgócsapat hamarosan elköltözik a stadionból.

„Nekünk most már könnyebb, hiszen tudjuk, mit akarunk. Hosszú éveket pocsékoltunk el a tárgyalásokra, de számunkra ennek a történetnek vége” – idézi a L'Équipe francia sportnapilap Nasszer al-Kelaifit, aki a párizsi UEFA-közgyűlés egyik szünetében állt elő a bejelentéssel.

A párizsi klub immár nyolc éve próbálta megvásárolni a stadiont, ám a tulajdonos párizsi önkormányzat a napokban szavazással úgy döntött: a Parc nem eladó.

A stadion 1972-ben nyílt meg, jelen formájában mintegy 48 ezer néző befogadására alkalmas, csakhogy a PSG ambiciózus katari tulajdonosai mindenképpen bővíteni szeretnék, amihez elengedhetetlen a tulajdonjogok megszerzése. 

Kelaifi azt is jelezte, hogy a költözésük „kikényszerítése” után minden felújítási munkával felhagynak, azonnal elkezdik a megoldáskeresést, aminek célja gyakorlatilag egy új stadion felépítése. A csapat bérleti szerződése 2043-ig érvényes, de jelen pillanatban nehéz elképzelni, hogy kitölti. 

Természetesen Kylian Mbappé jövője is szóba került: marad a világbajnok csatár a PSG-ben, vagy enged a Real Madrid csábításának?

„Abban a pillanatban, amikor mindkét fél döntése megszületett, közölni fogjuk önökkel” – válaszolta az elnök, majd távozott az interjúzónából.

Nasszer al-Kelaifit eközben megerősítették pozíciójában, 2028-ig ő lesz az Európai Labdarúgóklubok Szövetségének (ECA) delegáltja az UEFA végrehajtó bizottságában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik