PSG: „Nem létezik, hogy a világ legjobb játékosa ingyen távozzon!”

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 21:25
null
Vajon idén pont került az Mbappé-ügy végére? (Fotó: Getty Images)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a spanyol Luis Enrique veszi át Christophe Galtier helyét a francia bajnok Paris Saint-Germain kispadján. A vezetőedző érkezését bejelentő sajtótájékoztatón természetesen szó volt Kylian Mbappé jövőjéről is, akinek a sorsa a következő hetekben eldől.

 

Tovább folytatódik Kylian Mbappé szappanoperája, a francia világbajnoknak a legfrissebb hírek szerint a következő hetekben döntenie kell a jövőjét illetően.

Június közepén robbant a bomba, hogy Mbappé írásban közölte a Paris Saint-Germain vezetőségével, hogy nem áll szándékában meghosszabbítani a szerződését. Ezt azt jelenti, hogy a 24 éves játékos 2024 nyarán ingyen távozna a francia fővárosból.

A klub erre egyértelmű reakciót adott, kijelentve: Mbappé vagy hosszabbít, vagy a nyáron megválnak tőle. Ezt az álláspontot erősítette meg Luis Enrique bemutatásán Nasszer al-Kelaifi, a párizsiak elnöke.

„Teljesen megdöbbentem, amikor meghallottam, hogy Mbappé ingyen akar távozni. Ő egy nagyszerű srác, egy úriember, szóval ingyen távozni, gyengíteni az országa legnagyobb klubját, ez nem rá vall. Megdöbbentem és csalódott voltam. Jó tárgyalási pozícióban vagyunk, Mbappé nem fog ingyen távozni. Nem létezik, hogy a világ legjobb játékosa ingyen távozzon, ez nem fog megtörténni.”

Al-Kelaifi arról is beszélt, hogy a játékosnak a jövő héten, vagy legkésőbb 2 héten belül döntenie kell, és ha nem hosszabbít, akkor nyitva áll előtte az ajtó.

Fabrizio Romano, átigazolásokkal foglalkozó újságíró arról számolt be, hogy a PSG bármely klubbal kész tárgyalóasztalhoz ülni Mbappé eladásáról, ugyanakkor a párizsiaknak a célja továbbra is, hogy megőrizzék a támadót.

Ha Mbappé nem hosszabbít, a Real Madrid nagy eséllyel – ahogyan a korábbi években mindig – megpróbálja megszerezni. A hírek szerint a habfehérek rendkívül gyorsan dűlőre juthatnak a játékossal a személyes feltételeket illetően, a nehézséget a PSG-vel való megegyezés jelentheti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik