PSG: kiszivárgott a klub Mbappénak címzett levele

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 08:51
null
A PSG levelet küldött Mbappénak, hogy minél gyorsabban megoldást találjanak a kialakult helyzetre (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, Kylian Mbappé nem utazik a Paris Saint-Germainnel Japánba a párizsi klub felkészülési programjára. A PSG szeretné, ha a játékos szerződést hosszabbítana, míg a világbajnok támadó akár már most nyáron eligazolna. A francia RMC Sport nyilvánosságra hozta a PSG Mbappénak küldött levelét, melyben megoldást akarnak találni a kialakult helyzetre.

„Először is fontos emlékeztetnünk arra, hogy a 2022 tavaszán folytatott beszélgetéseink alapvető megközelítése az volt, hogy a Paris Saint-Germain játékosa maradsz. Egy olyan család része, amely annyi éven át a lehetetlent is megtette a karriered érdekében. Ezek a beszélgetések lehetővé tették számunkra, hogy miután megegyeztünk veled, pozitívan reagáljunk egy átigazolási kérelemre” – kezdi Kylian Mbappénak címzett levelét a PSG.

A párizsi klub megemlíti, hogy a világbajnok francia támadó korábbi kijelentései – mely szerint 2024-ben ingyenes igazolhatóvá válik – ellentétben állnak a korábban megbeszéltekkel, ami komoly károkat okoz a PSG számára.

„A PSG szeretne emlékeztetni arra, figyelembe véve a futball világába történő befektetéseit, Mbappé jövője két irányt vehet. Vagy ezen a nyáron eligazol, vagy meghosszabbítja a 2024. június 30-án lejáró szerződését, ahogy ezt magunk között egyeztettük is. Minden hozzád hasonlóan nagyszerű játékos ennek megfelelően hagyta el a klubját, maradandó örökséget hagyva maga után és egyben segítve a klubját, amely segített neked és amely támogatta a családodat tinédzserkorod óta” – írja levelében a Paris Saint-Germain.

A francia bajnoki címvédő klub leírja, hogy Mbappé szerződéshosszabbításakor mindent megadtak neki, amit csak akart. Megjegyzik továbbá, hogy a 24 éves játékos a 2023-as nyári átigazolási időszak elején levélben jelezte, hogy nem szeretne hosszabbítani, ami szerintük az őszinteség jele.

„Nagyon fontos, hogy sürgősen tudjunk találkozni azért, hogy megtaláljuk a minden fél számára legjobb megoldást, vagyis vagy egy szerződéshosszabbítást a 2024–2025-ös idényre, vagy egy átigazolást ebben az átigazolási szezonban. Kizárólag ez a két irány nyújthat megoldást arra, hogy elkerüljük a klub teljes megbénítását, amelyhez a te korábbi lépéseid vezetnének.”

A PSG vezetősége felveszi a kapcsolatot Mbappé tanácsadóival, hogy minél gyorsabb megoldást találjanak a kialakult helyzetre. A párizsi klub úgy zárja levelét, hogy emlékezteti Mbappét az elmúlt évekre, a befektetésre és a szurkolókra.

A jelenlegi állás szerint a PSG–Mbappé kapcsolat háromféleképpen végződhet. Az alapeset az, hogy Mbappé hosszabbít és továbbra is Párizsban marad. Ha nem születik megállapodás, akkor a világbajnok francia támadó még a nyáron klubot válthat. Ez esetben a spanyol Real Madrid, illetve a szaúdi Al-Hilal ajánlatai közül választhat a Paris Saint-Germain.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik