PSG: a rendőrség házkutatást tartott al-Kelaifi otthonában

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 18:38
null
Nasszer al-Kelaifi szövevényes ügybe keveredett (Fotó: Getty Images)
A francia rendőrség házkutatást tartott Nasszer al-Kelaifi, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) érdekelt Paris Saint-Germain elnöke otthonában – írja az AFP értesüléseire hivatkozva a France 24.

A hatóságok azután kezdtek el nyomozni a katari klubvezér után, miután egy Tayeb Benabderrahmane nevű francia-algériai férfi januárban feljelentette őt.

A 42 esztendős férfi elmondása szerint 2020 januárjában – nem sokkal azután, hogy lobbistaként munkába állt a közel-keleti országban – a katari rendőrség őrizetbe vette őt, majd hat hónapon át kínzóeszközök használatával vallatta olyan dokumentumokkal kapcsolatban, amelyek szerintük kompromittálhatták al-Kelaifit.

Benabderrahmane-t saját elmondása szerint előbb házi őrizetbe helyezték, majd végül 2020 novemberében hagyhatta el Katart, miután aláírt egy titoktartási egyezséget.

A francia Belső Biztonság Főigazgatósága (DGSI) kiszivárgott jelentései szerint a szóban forgó dokumentumok között szerepelt egy intim videó, amelyen al-Kelaifi és egy nő látható, valamint hangfelvételek is, amelyeken al-Kelaifi, a katari emír és egy meg nem nevezett FIFA-hivatalnok hallható – ez a francia kémelhárító szerv szerint leránthatja a leplet a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogának megszerzéséről.

Nasszer al-Kelaifi szóvivője az AFP-nek azt nyilatkozta, hogy a PSG elnöke mindenben együttműködött a hatóságokkal.

Ezzel együtt az al-Kelaifit vádló Benabderrahmane ellen is folyamatban van egy eljárás, melyben azzal vádolják, hogy megzsarolta al-Kelaifit.

A francia rendőrség szervezett bűnözési osztályának nyomozói Párizs hetedik kerületének önkormányzatánál, valamint további, az ügyhöz köthető ügyvédek irodájánál is razziáztak, miután Benabderrahmane azzal vádolta a kerület polgármesterét, a korábban pénzügyminiszterként is tevékenykedő Rachida Datit, hogy megpróbálta eltussolni a francia-algériai férfi fogva tartását, miközben látványosan közreműködött annak szabadon engedésében.

Nasszer al-Kelaifi ügyvédei egyébként még májusban jelentették be, hogy rágalmazás vádjával pert indítanak Benabderrahmane ellen, akit több, Rachida Dati polgármesterhez köthető forrás „zseniális zsarolóként” jellemez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik