Nagyon sima lett a spanyol siker, Isco remekelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 20:45
null
A mérkőzés hőse (Fotó: AFP)
Isco kettő és Álvaro Morata egy találatával 3–0-s győzelmet aratott a spanyol labdarúgó-válogatott Olaszország ellen Madridban a világbajnoki selejtezők G-csoportjában, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.


VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
G-CSOPORT
Spanyolország–Olaszország 3–0 (Isco 14., 41., Álvaro Morata 77.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Mi sem bizonyítja jobban a spanyol futball újkori gazdagságát, hogy az olaszok elleni vérbeli déli rangadó előtt a legtöbbet Marco Asensióról és Iscóról beszéltek: a két játékos alaphelyzetben nem kezdő a Real Madridban, de előbbit valósággal bekiabálták a szurkolók és a szakértők a nemzeti csapat kezdőjébe, utóbbi meg középcsatárként szerepelt – Álvaro Morata helyett, akiért nemrégiben 62 millió eurót adott a Chelsea, bőséges bónuszígérvényekkel, hogy a Real Madrid kispadjának gyakori melegítése helyett Diego Costa utódja legyen Londonban.

Asensio parádés cselekkel hálálta meg a közbizalmat, de mégis Isco volt a főszereplő, az első félidőben kétszer is bevette a tizenhatos elől Gianluigi Buffon kapuját, előbb szabadrúgásból (1–0), majd Marco Verratti kicselezése után (2–0).

Egy nagy helyzetük a vendégeknek is akadt, ám David de Gea elérte a léc alatt Andrea Belotti fejesét. Az olaszok egyáltalán nem álltak be védekezni, a klasszikus 4–4–2-ben álltak ki, Belotti mellett Immobile csatárkodott, a középpályán Candreva és Insigne próbált meg váratlant húzni.

A kisebbik helyzet Immobile nevéhez fűződik, de lövését blokkolta a tizenhatoson belül Isco…

Jobban kezdtek az olaszok a pihenő után, de Candreva elpuskázta (és akkor még finoman fogalmaztunk) ordító gólszerzési lehetőségét, Belotti közelről a léc fölé fejelt. Ijedtében gyorsan visszatért a házigazda a tiki-takához, Gian Piero Ventura pedig beküldte az Éder, Bernardeschi kettőst, hazai kollégája erre egy Iniesta, Álvaro Morata cserével válaszolt.

Utóbbi el is döntötte a mérkőzést, a léc alá vágva a szélsőnek felcsapó Sergio Ramos tökéletes centerezését: 3–0, tovább menetel a Julen Lopetegui-had.

A végén beállt még David Villa, aki nem szerezte meg a válogatottbeli hatvanadik gólját, de a spanyolok immáron hatvan világbajnoki selejtező mérkőzés óta veretlenek, az utolsó tizenegyből tízet ráadásul meg is nyertek.

És ismét vb-aranyesélyesek.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A csoport többi mérkőzésén

Albánia–Liechtenstein 2–0 (Roshi 54., Agolli 78.)
Izrael–Macedónia 0–1 (Pandev 73.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 7 6 1 24– 3 +21 19
2. Olaszország 7 5 1 1 18– 7 +11 16
3. Albánia 7 4 3 9– 8 +1 12
4. Izrael 7 3 4 9–13 –4 9
5. Macedónia 7 2 5 9–13 –4 6
6. Liechtenstein 7 7 1–26 –25 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik