Vb 2014: „Messi a miénk, vele minden lehetséges”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.21. 21:28
null
Irán ellen Messi döntött (Fotó: Reuters)
Argentína Lionel Messi 91. percben szerzett pazar góljával nyert Irán ellen. Alejandro Sabella argentin kapitány szerint Messivel számukra minden lehetséges.

 

AZ ELNÖK ÉS FIA ELKÜLDTE VOLNA A NAPSZEMÜVEGES MARADONÁT
Az Olé beszámolója szerint az argentin szövetség elnöke beszólt Diego Maradonának a lelátón. Julio Grondona elnök akkor lett ideges, amikor meglátta a lelátón a napszemüvegben érkező Maradonát, akivel az utóbbi időben elmérgesedett a viszonya.
Az argentin Olé cikke szerint Grondona azt kiabálta Maradona felé, hogy: „Takarodjon a balszerencsehozó, és akkor nyerünk!"
Az elnök fia is nekiment a meccset a lányával, Gianninával (aki Sergio Agüero exe) néző élő legendának – azt írta a Twitteren: „Engem csak az aggaszt, hogy a balszerencsehozók eljöttek megnézni a meccset. Ne jöjjenek többet, nem akarják, hogy nyerjen a válogatott!"

„Különleges futballista, és mivel a miénk, számunkra vele minden lehetséges – dicsérte négyszeres aranylabdás játékosát a szövetségi kapitány. – Az első félidőben négy-öt gólhelyzetünk is volt, de a szünet után már nehézségeink adódtak.”

„Hála Istennek, hogy Aladdin még a vége előtt meg tudta dörzsölni a varázslámpát, és meglett a győzelem” – viccelődött Sergio Romero, az argentinok kapusa.

„Irán jól zárt hátul, nekünk meg kellett találnunk a réseket, de azért így is megvoltak az esélyeink – mondta a góljával abszolút főszereplővé váló Messi, aki harmadik vb-gólját szerezte (nyolcvannyolcadik válogatott mérkőzésén pedig a negyvenediket), és másodszor választották meg egy vb-meccs MVP-jének – A játékunk ezúttal sem volt az igazi, viszont folyamatosan javul. Mi tudjuk leginkább, hogy képesek vagyunk ennél a szintnél jobban is futballozni.”

 

„A győzelem volt a célunk, a második félidőben ezért játszottuk két csatárral. És ha megkaptuk volna a jogos büntetőnket, akkor Argentínának bizony nehéz dolga lett volna – utalt a szerb játékvezető, Milorad Mazics ténykedésére Carlos Queiroz, az irániak portugál mestere, aki a véleményezésben nem állt meg ezen a ponton. – Messi azt tette, amit tennie kellett, a játékvezető azonban nem: nem adta meg a büntetőnket. Nem kérdőjelezem meg Argentína győzelmét, klasszisai vannak. Messi pedig fantasztikus, ez a játékvezető viszont nem az.”

VB 2014
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ARGENTÍNA–IRÁN 1–0 (0–0)

Belo Horizonte
, Estádio Mineirao, 57 698 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
Argentína:
Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di María (Biglia, 94.) – Messi, Higuaín (Palacio, 77.), Agüero (Lavezzi, 77.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Irán: A. Hagigi – Hosszeini, Szadegi, Montazeri, Hadzsszafi (R. Hagigi, 88.), Puladi – Tejmurjan – Dedzsagah, Nekunam, Sodzsaei (Heidari, 77.) – Gucsannedzsad (Dzsahanbahs, 85.). Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
Gólszerző: Messi (91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik