Eb 2016: drónokat vesznek, dupla biztonsági büdzsé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 22:06
Nagy teljesítményű drónokat vásárol a francia rendőrség, így fokozva a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság biztonsági előkészületeit kevesebb mint két hónappal a tornát megelőzően.

A Le Figaro francia napilap szerint a rendőrség körülbelül 430 000 eurót költ a drónokra, amelyek a kis magasságban történő légi felügyeletben segédkeznek. A drónok HD-kamerával lesznek felszerelve, és az infravörös hővizsgáló képességük miatt éjszaka is használhatóak.

Elsősorban a nagyobb tömegeket ellenőrzik, segítve a rendőrség munkáját. Mindemellett titkosított kapcsolat lesz a drón és az üzemeltetője között, csökkentve a hackelés esélyét.

A francia kormány már múlt héten jelezte, hogy azt tervezi, kiterjeszti a rendkívüli állapotot, ami már a novemberi terrortámadások óta fennáll. Mint ismert, Franciaország ad otthont a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságnak, és ez, valamint a Tour de France kerékpárverseny elég indok a rendkívüli állapot meghosszabbításához egészen július végéig.

Szintén az Európa-bajnokság biztonsági intézkedéseivel kapcsolatos hír, hogy megduplázták (12 millió euróról 24 millióra) a szurkolói zónák biztosítására szánt büdzsét – ezt Patrick Kanner, a francia sportminiszter jelentette be, aki szerda reggel írta alá a megállapodást Alain Juppé és Jacques Lambert társaságában.

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot június 10. és július 10. között 24 csapat, köztük a magyar válogatott részvételével rendezik meg Franciaországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik