F1: újabb három futamot halasztanak el – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 16:11
null
Júniusig biztosan nem láthatunk Formula–1-es versenyt (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján tudatta, hogy elhalasztja a Holland Nagydíjat, a Spanyol Nagydíjat és a Monacói Nagydíjat is.

 

Szerdán számoltunk be arról, hogy a Motorsport-világtanács úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt a Formula–1-es csapatok kötelező, nyári leállását előrehozzák márciusra és áprilisra, és 14 napról 21 napra tolják ki az idejét.

Az már korábban eldőlt, hogy az ausztrál, a kínai, a bahreini és a vietnámi futamot is elhalasztják, csütörtökön pedig az is véglegessé vált, hogy a Holland Nagydíjra (május 3.), a Spanyol Nagydíjra (május 10.) és a Monacói Nagydíjra (május 24.) is ugyanez a sors vár.

Monacóval kapcsolatos hír, hogy a 62 éves Albert hercegnél kimutatták a koronavírust. A politikus jól van, az otthonában tovább dolgozik. A hercegséget teljesen lezárták a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

A közleményben az FIA jelezte, monitorozzák a COVID-19-cel kapcsolatos fejleményeket, amint pedig ismét maximális biztonságban lehet F1-es futamot rendezni, elkezdődhet a szezon.

Erre azonban június előtt biztosan nem kerül sor.

FIA on Twitter

F1 - In view of the continued global spread of #COVID-19 and after ongoing discussions with @F1 and the 3 promoters, it has been confirmed that the F1 #DutchGP, #SpanishGP, #MonacoGP 2020 will be postponed. https://t.co/l2EecdGyFs



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik