F1: szponzora nem támogatja tovább a „gyenge” Bottast

Vágólapra másolva!
2019.01.10. 09:53
null
Bottasnak a személyes szponzora hátat fordított a rossz szereplés után (Fotó: AFP)
Valtteri Bottasszal hosszas együttműködés után szerződést bontott a személyes szponzora, a finn Wihuri. Bár a cég vezetője, Antti Aarnio-Wihuri a döntését azzal indokolta, túl költségessé vált a Formula–1-es szerepvállalás, azt sem titkolta, nem volt elégedett a finn versenyző teljesítményével.

 

Valtteri Bottast a 2018-ban mutatott gyenge szereplése után nagy elvárások elé állította a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. A növekvő nyomás mellett ráadásul személyes szponzora, a finn Wihuri megszakította az együttműködést a pilótával.

A cég vezetője, Antti Aarnio-Wihuri az Ilta-Sanomat finn lapnak elmondta, hosszas mérlegelés után úgy határoztak, már nem éri meg számukra a Formula–1-es szerepvállalás, ám azt is megjegyezte, nem voltak elégedettek Bottas teljesítményével.

„Részben ez nem az ő hibája, hiszen voltak technikai problémák a csapat oldaláról is, azonban összességében az év végén eléggé gyengén teljesített. Igaz, nem egyszerű Lewis Hamilton csapattársának lenni, viszont Valtterit sokan mások is maguk mögött hagyták. Ez egészen gyenge eredmény volt" – kritizálta az egyéni vb-összetettet tavaly az ötödik helyen záró versenyzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik