F1: motort cseréltek Vettel autójában az időmérő előtt

Vágólapra másolva!
2017.05.13. 13:51
A Formula–1-es Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzése után a Ferrari mérnökei vízszivárgást észleltek Sebastian Vettel motorjánál, ezért a csere mellett döntöttek, mert nem volt biztos, hogy a percek múlva kezdődő időmérőre sikerül megszerelni a problémás alkatrészt. A német versenyzőt még nem büntetik a csere miatt, de már a harmadik motorját használja fel.

A harmadik edzés vége felé a Ferrari elővigyázatosságból megállította Sebastian Vettelt a bokszutca vége felé, majd visszatolták a németet a garázsba. Akkor azt mondták, a telemetria jelzett valamit, ezért elővigyázatosságból állították meg a pilótát, ám az időmérő előtt röviddel kiderült: kénytelenek – szintén elővigyázatosságból – kicserélni a motort, miután egy apróbb vízszivárgást észleltek.

A Ferrari nem akart kockáztatni, hogy esetleg ne készüljenek el az időmérő kezdetéig a javítással. Mindez azt jelenti, hogy Vettel már a harmadik motorját használja a lehetséges négyből – és már csak egy, büntetés nélkül cserélhető motorja maradt.

AZ IDŐMÉRŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik