F1: a Mercedes pilótái az első rajtsor ellenére óvatosak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 16:03
A Mercedes pilótái a Spanyol Nagydíj első rajtsorának kisajátítása ellenére óvatosan nyilatkoznak a vasárnapi esélyekről. A Bahreini Nagydíjon Nico Rosberg a pole-ból indulva visszaesett a futamon, s attól tartanak, hogy ez megismétlődhet.

„Jól működött a kocsi az edzéseken, minden beállítást tökéletesítettünk. Szép ez az eredmény a bahreinipole után, de a versenyre is gondolni kell, nem lehetünk túlságosan bizakodóak – mondta Rosberg. – Kissé meglepő, hogy a mienk az első sor, de jó kört mentem, s még egyszer mondom, a Bahreini GP után semmi sem biztos. Próbáltuk csökkenteni a gumi koptatását, ami nem könnyű, de úgy éreztem a délelőtti szabadedzésen, hogy már haladunk előre. Ezzel együtt nagyon nehéz versenyre számítok.”

Lewis Hamilton fejet hajtott csapattársa előtt, elismerte, hogy ezen a délutánon Rosberg volt a jobb. Persze a német azzal került előnybe az angollal szemben, hogy a második etapban képes volt kellően gyors kört futni a műár az első szakaszban is használt közepesen kemény abroncsával, így két szettje maradt a záró tíz percre.

„Csak gratulálni tudok Nicónak, akárcsak a csapatnak, amely szintén kiváló munkát végzett – mondta Hamilton. – Hogy hol vesztettem el két tizedet? Nico egyszerűen túl gyors volt nekem ma, és eggyel több készlet gumit meg tudott spórolni a harmadik szakaszra. Ám a verseny előtt mértéktartónak kell lennünk, hiszen tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik