Ricciardo pontszerzéssel bizonyítana a hazai nagydíján

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 17:58
Ricciardo a pontszerzést tűzte ki célul maga elé hazai pályán (Fotó: AFP)
A Formula–1-es RB ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a hazai nagydíjára készül, és bízik benne, hogy vasárnap esetleg harcba szállhat a pontszerzésért, ezzel is bizonyítva.

Daniel Ricciardo egyértelmű célokkal tért vissza az előző idény közben a Formula–1-be: egy napon újra a Red Bull színeiben szeretne rajthoz állni. Erre várhatóan leghamarabb 2025-ben kaphat lehetőséget, hiszen Sergio Pérez szerződése lejár az idei év végén, és szinte nyílt titok, hogy a mexikóinak távoznia kell, ha nem nyújt kimagasló teljesítményt.

Noha az ausztrál egyértelműen a jelöltek listáján szerepel, a 2024-es bajnokság első két nagydíján mutatott formája biztosan nem lesz elég az előléptetéshez. A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko nem is kertelt, nemrég kijelentette, a versenyzőnek rövidesen elő kell állnia valamivel, s rámutatott, kevésbé tapasztalt márkatársa, Cunoda Juki Bahreinben és Szaúd-Arábiában is legyőzte őt a házi csatában. 

Ricciardo nem tagadja, hogy motoszkál a fejében a Red Bull ülése, ám hangsúlyozta, ez nincs hatással a pályán végzett munkájára. „Nem fogja elvonni a figyelmem. De ott motoszkál a fejemben, hogy tökéletes módja lenne a pályafutásom lezárásának, és azzal bezárulna a kör. Most azonban az a célom, hogy a lehető legkeményebben nyomjam a gázt, és megpróbáljak olyan eredményeket elérni, amelyek mosolyt csalnak az emberek arcára, és a sajátoméra is. Ha mindez oda vezetne, az nagyszerű és csodálatos lenne. Ugyanakkor pillanatnyilag nem erre összpontosítok, hiszen ez egy hosszú távú dolog."

„A jelenre fókuszálok, arra, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam a rendelkezésre álló autóval, ezzel a csapattal, és hogy megpróbáljak pontot szerezni velük – jelentette ki a nyolcszoros futamgyőztes, majd válaszolt arra a kérdésre is, milyen érzés, hogy a csapattársával ugyanazon cél eléréséért, vagyis a 2025-ös Red Bull-lehetőségért harcol. – Valahol jó, hogy mindkettőnknek ugyanaz a célja, és ez természetes is. Az, hogy ott van ez a gondolatainkban, a lehető legjobbat hozza ki belőlünk, és remélhetőleg még előrébb visz minket. De hogy úgy állok fel a rajtrácsra, hogy ha jó versenyem lesz, akkor megkapom az ülést, vagy ilyesmi? Nem. Célként ott lebeg a szemem előtt, viszont nem erre összpontosítok."

Ricciardo a tizedik hazai nagydíjára készül az F1-ben, miután tavaly csak vendégként volt jelen a paddockban. A hétvégére természetesen különleges sisakfestéssel is készült, a kenguru, valamint méhészborz motívumot is felvonultató dizájnt egy ausztrál művésztanuló, Rosie Pettenon álmodta meg. A bukósisak jó célt is szolgál, hiszen a versenyző a hétvégét követően elárverezi, és a befolyt összeget a Save the Children Australia szervezet kapja meg. 

Az ausztrál az eddigi legjobb eredményét 2016-ban érte el, amit 2018-ban megismételt, mindkét alkalommal a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. A versenyző 2022-ben hatodik lett a McLarennel, míg most a pontszerzést tűzte ki maga elé célul. „Remélem, ez lesz az a hétvége, amikor minden zökkenőmentesen halad, és ha így történik, hiszek benne, hogy elérhető a top tíz. Ez persze nem hangzik túl nagy célnak, de nagyon versenyképes a középmezőny, és boldog lennék, ha vasárnap néhány ponttal a zsebemben távozhatnék."

38. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés2.30–3.30
2. szabadedzés6.00–7.00
MÁRCIUS 23., SZOMBAT
3. szabadedzés2.30–3.30
Időmérő6.00–7.00
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 306.124 km) rajtja5.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00
Miami Nagydíj, MiamiMájus 5., 22.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik